Takhle vypadáte doopravdy: 20 fotek budoucích rodičů během spánku

Foto: janaromanova.com
Sdílej na facebooku
19. října  2018 
 06:00

Tenhle fotoprojekt vznikl náhodou. Když se mladá ruská fotografka vydala pomoci svým přátelům cosi opravit v bytě a pak je vyfotila shora ze žebříku. Vznikla neuhlazená a zvláštním způsobem poetická fotografie, což ji zaujalo natolik, že jich nakonec s různými páry vytvořila celou sérii. 

Autorka snímků budoucích rodičů nazvala svou sérii Waiting, neboli Čekání. "Fascinovala mě zvláštní symetrie jejich těl," řekla mimo jiné o fotkách, na nichž matky ani otcové neřeší, jak vypadají, často ani nemohou, protože hluboce spí. 

GALERIE: Těhotné ženy s partnery se nechaly vyfotit při spánku

Všichni s fotografováním samozřejmě souhlasili, za což jim byla Jana hodně vděčná, protože šlo o velmi intimní chvilky. Vznikly tak fotky, které jsou nejen památkou na dobu těhotenství konkrétních párů, ale zároveň ukazují, jak se žije ve velkých ruských městech dvacet let po pádu Sovětského svazu.

Sérii tvoří nakonec 40 snímků, stejně jako je týdnů těhotenství. Vznikaly v letech 2009 až 2014 v ruských městech Petrohrad a Moskva. Autorka na uskutečnění dokázala získat peníze pomocí crowdfundingové internetové kampaně. 

Branky, body, kokoti: Matky vraždí děti, Antikrist v katedrále. Bude konec světa?

Branky, body, kokoti: Matky vraždí děti, Antikrist v katedrále. Bude konec světa?

Bojíte se, že homosexuálové zničí tradiční rodinu? My ne. Ale někteří se bojí tak, že o tom kážou úplné nesmysly a je z toho prasák týdne. Došlo nejen…celý článek

Ženy ukázaly na fotkách, jak mateřství změnilo jejich tělo

Ženy ukázaly na fotkách, jak mateřství změnilo jejich tělo

Na jedné straně dítě, na druhé strie, povolená kůže na břiše, povolená prsa, kila navíc, změněná postava. Těhotenství a porod se na ženském těle často…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy