Máte syna? 8 strašidelných věcí, které byste měli včas vědět!

Máte syna? 8 strašidelných věcí, které byste měli včas vědět!
Foto: istock
Sdílej na facebooku
23. ledna  2020 
 06:00

Co všechno čeká mámu, která vychovává kluka? Jak rozluštit jeho podivné myšlenkové pochody? Proč nedokáže žít bez všech těch šílených nápadů? Každopádně s některými fakty byste se měla chtě nechtě smířit. Na co se připravit a s čím se budete muset vypořádat?

Brouci, draci, pistole, Minecraft…

To všechno je prostě cool! Stejně jako StarWars, nože, meče, závodní auta a motorky. Vítejte v klučičím světě. Tohle všechno bude vašeho syna intenzivně zajímat, bude tím posedlý a donekonečna o tom bude vyprávět. A hodně podrobně. Od rána do večera, dokud nebudete mít nutkavou chuť nacpat si do uší klidně vidličku, jen abyste se už osvobodila od toho verbálního mučení.

Jakmile se jednou postaví, už se nikdy nezastaví!

Od chvíle, kdy synáček zjistí, k čemu slouží a jak se správně používají nohy, nikdy ho už neudržíte na jednom místě déle než pár vteřin. Od prvních nesmělých krůčků se rychlostí blesku promění v divokou kometu a nezkrotného atleta. Zapomeňte, že by si po vzoru holčiček dokázal hrát v klidu a tichosti na jednom místě. Je to lovec, objevitel a dobrodruh a do poznávání světa se pustí s veškerou silou a energií.

...
...
Autor: istock

Jakmile počurá strom, už nebude chtít jinak

Určitě to musí být skvělé, prostě a jednoduše jen rozepnout kalhoty a vyčurat se kdekoli, kde je to jen trochu možné. Na rovinu, pro kluky (často i dospělé) to znamená, že nevhodné místo pro vykonání potřeby prakticky neexistuje. Jakmile váš chlapeček objeví tuto svou schopnost, už nikdy nebude chtít čurat na „obyčejný“ záchod. I kdyby ho měl sotva tři metry na dosah a stál hned vedle koupelny. Je to přece nuda!

Prdění je ta nejzábavnější věc vůbec

Ano, a navíc (nejenže je to velká sranda a prostě se to dělat musí) se celá „akce“ musí nahlas a patřičně hrdě oznámit všem kolem, a to při každém úspěšném pokusu. A pokud náhodou prdí někdo jiný, není možné, aby se o tom nedozvěděl celý svět. Musí se to vyhlásit veřejně, kdo by řešil nějakou důstojnost? Není se přece za co stydět, že...

Krkání je druhá nejzábavnější věc

Kdekoli a s patřičnou pýchou! Kdykoli se váš syn bude dožadovat vhodného nápoje (sycené limonády a soda s bublinkami jsou samozřejmě nejlepší, použít se ale dá i jiný, který je na dosah), můžete se spolehnout, že budou následovat trapná chvilka (pro vás) a bouřlivý výbuch smíchu všech exemplářů mužského pohlaví v okolí. Soutěžit "o nejlepší krk" je oblíbenou zábavou chlapečků jakéhokoli věku. A kdo je největší borec? Ten, kdo dokáže vykrkat celou abecedu. Jo, klidně na rodinné oslavě, v čekárně u lékaře nebo na obědě v nóbl restauraci.

Odér jeho nohou by záviděl i tchoř

V životě každého roztomilého chlapečka nastane okamžik, kdy si uvědomíte, že dobám mazlení se s jeho vyvoněnými, sladkými tlapičkami odzvonilo. Boty, použité ponožky i nohy svého syna nepřibližujte k nosu na vzdálenost menší než dvacet centimetrů, pokud nechcete, abyste se začala dusit a aby se vám sloupala kůže z obličeje.

Zuby se dají čistit i suchým kartáčkem

Je to záhada, ale večerní čištění zubů se dá provozovat i způsobem, aniž by se navlhčil kartáček a použila se pasta. Je to tak, váš syn to opravdu zvládne. Stejně jako fakt, že navzdory tomu, že stráví v koupelně čtyřicet minut, zjistíte, že si zapomněl vyčistit zuby. Když se zeptáte, neústupně a urputně bude bez mrknutí oka tvrdit, že jsou čisté. Přestože kartáček zůstal suchý jako Sahara.

Vyroste, a nic se nezmění!

To je ta úplně nejděsivější skutečnost ze všech!

 

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku