Čokoládové zajíce a vajíčka dětem raději nekupujte! Většina za nic nestojí

Video se připravuje ...
Karolína Hlavatá z iniciativy Vím, co jím poradí, které čokoládové figurky jsou nejvhodnější
VIDEO: Adam Balažovič
Sdílej na facebooku
10. dubna  2017 
 13:00

Snažíte se dětem udělat o Velikonocích radost, a proto potomkům nebo vnoučatům kupujete čokoládové zajíce, vajíčka a podobné tematické pochoutky? Bohužel, moc jim tím neprospějete – kvalitní čokolády je v nich pomálu, zato nechybí palmový tuk.

Myslíme si, že trocha kvalitní čokolády čas od času nemůže dětem ublížit. Naopak, díky tomu je můžete naučit, že i mezi sladkostmi se vyplatí si vybírat. Ale velikonoční pamlsky k tomu nejsou dobrou školou, protože bývají nekvalitní. A pozor: rozhodně neplatí, že čím dražší, tím lepší. 

Řídit byste se měli zejména obsahem kakaa a je třeba dávat si pozor na to, zda v zajících či vajíčkách není palmový či bambucký tuk. Většinou to svědčí o tom, že celkové složení nebude nic moc. Navíc většinou platí, že čím méně kakaa, tím více cukru. 

Podívejte se na video, jak zajíce hodnotila Karolína Hlavatá, odborná garantka z iniciativy Vím, co jím:

Video se připravuje ...
Karolína Hlavatá z iniciativy Vím, co jím poradí, které čokoládové figurky jsou nejvhodnější • VIDEO: 

A tady si můžete přečíst celý podrobný článek o hodnocení čokoládových velikonočních pochoutek. Dozvíte se, jak dopadly v podrobném hodnocení. 

Čokoládoví zajíci: Vypadají stejně, ale některé z nich je lepší vyhodit

Čokoládoví zajíci: Vypadají stejně, ale některé z nich je lepší vyhodit

Na první pohled jsou všichni roztomilí, uvnitř se ale velmi liší. A to natolik, že některé čokoládové zajíčky je lepší rovnou z košíku s dětskou koledou…celý článek

Otestovali jsme: Dětské sýry jsou pro děti moc slané. Které jim nedávat?

Otestovali jsme: Dětské sýry jsou pro děti moc slané. Které jim nedávat?

Kupujete dětem sýry, protože je to dobrý zdroj vápníku a bílkovin? Tak buďte při výběru opatrní, protože zdaleka ne všechny sýry se pro ně hodí, a…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku