Otestovali jsme: Tyhle nanuky dětem nedávejte! Které jsou v pořádku?

Video se připravuje ...
Sdílej na facebooku
31. července  2018 
 06:00

Jsou pro děti lepší ovocné, nebo mléčné zmrzliny? Smetanové, či ty s rostlinným tukem? A hodí se vůbec pro děti? Na všechny tyto otázky jsme se pokusili odpovědět v našem rychlém testu běžné nabídky zmrzlin a nanuků z jednoho supermarketu. Jak dopadly očima Karolíny Hlavaté z iniciativy Vím, co jím? 

Dobrá zpráva na úvod. Pokud nejste zarytým odpůrcem mlsání, klidně po zmrzlině nebo nanuku sáhněte, dětem neublíží. Samozřejmě když vedle toho nedostanou zároveň během dne také bonbony a sušenky. 

A také překvapivě hodně záleží na tom, po jakém výrobku sáhnete. Z těch, které jsme hodnotili, absolutně nejhůře dopadl Sníh s příchutí vanilkovou. "Stačí se podívat na složení, v němž jsou mimo jiné glukózový sirup, kokosový a palmový tuk," kritizovala ho jako nejhorší možnou volbu výživová poradkyně Karolína Hlavatá z iniciativy Vím, co jím. 

Podívejte se, jak nanuky dopadly v hodnocení výživové poradkyně:

Video se připravuje ...
Jak dopadly zmrzliny v našem testu?

A kdo naopak vyhrál? V trojici nejlépe hodnocených výrobků se umístil borůvkový Míša, varianta české tvarohové klasiky mezi nanuky. "Tvarohový nanuk klidně můžete dítěti dát jako svačinu," vysvětlila Karolína Hlavatá. Stejně dobře dopadly také jahodová dřeň a jogurtový nanuk s borůvkami. 

GALERIE: TYHLE NANUKY JSME HODNOTILI

Mimo jiné kvůli tomu, že mají kvalitní složení a neobsahují příliš mnoho ingrediencí a přísad. Řekněme, že do pěti je to v pořádku, ale pokud ve složení na obalu najdete třeba patnáct složek, vraťte takový nanuk zase zpátky do mrazáku. 

Jak poznáte kvalitní nanuk? 

Video se připravuje ...
Podle čeho si vybírat zmrzlinu? • VIDEO: 

Pokud jde o volbu mezi ovocnou a mléčnou zmrzlinou, neplatí, že ovocná je automaticky zdravější, protože jeden výrobek může obsahovat až dvě lžíce cukru. Tomu odpovídá i to, jak některé nanuky dopadly v našem hodnocení. Nevalně z toho vyšly například populární Calippo nebo Kaktus. Mnohem lépe dopadly klasický Ledňáček nebo ruská zmrzlina s oplatkou, i když zrovna ta svým objemem několikanásobně převyšuje některé malé nanuky – což je zase minus. 

Podle čeho vybrat zmrzlinu nebo nanuk? 

Video se připravuje ...
Co má obsahovat kvalitní nanuk pro děti?

Kdo chce mít jistotu, že jeho děti dostanou skutečně zdravou zmrzlinu, může si ji vyrábět doma například zmrazením směsi vyrobené ve smoothiemakeru. Ale možná vás překvapí, jak ovoce přešlé mrazem ztrácí svou sladkou chuť. 

Otestovali jsme: Dětské sýry jsou pro děti moc slané. Které jim nedávat?

Otestovali jsme: Dětské sýry jsou pro děti moc slané. Které jim nedávat?

Kupujete dětem sýry, protože je to dobrý zdroj vápníku a bílkovin? Tak buďte při výběru opatrní, protože zdaleka ne všechny sýry se pro ně hodí, a…celý článek

Takhle vypadají dnešní otcové! Podívejte se, jak jim to sluší

Takhle vypadají dnešní otcové! Podívejte se, jak jim to sluší

Tohle se nám vážně líbí. V polském Gdaňsku začali vydávat chytrý a vůbec po všech stránkách povedený časopis pro otce. Vychází nejen v polštině, ale…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku