Kim Kardashian: Těhotenství bylo utrpení, další dítě chci od náhradní matky. Chápete ji?

Média sledovala, co Kim v těhotenství sní, neustále se řešilo, proč tolik přibírá
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
6. července  2017 
 06:00

Profesionální celebrita Kim Kardashian vás možná nenadchla tím, co ji proslavilo. Ale umožnilo jí to nahlas říkat i věci, které mohou pomoci ostatním ženám. Teď máme na mysli přiznání, že těhotenství pro ni bylo zatím nejhorším životním zážitkem, ačkoli se neustále mluví o tom, že je to nejkrásnější období v životě ženy. 

Kim Kardashian má se svým manželem Kanye Westem dvě děti, a to čtyřletou dceru North a dvouletého syna Sainta. Její těhotenství byla jiná než taková, jaká předvádějí mnohé jiné celebrity, které se tváří, že je to krása sama, a nechávají se fotit na titulky časopisů s nahými břichy. 

V každém z obou těhotenství Kim přibrala desítky kil, za což to schytávala – stejně jako za své modely, kterými svá kila navíc spíše zvýrazňovala, či za oteklé nohy narvané v lodičkách. Dobře, mohla zalézt domů a neukazovat se, ale proč by to dělala? 

GALERIE: Podívejte se, jak vypadala těhotná Kim Kardashian

"Těhotenství je pro mě nejhorším zážitkem mého života," napsala pak na svém blogu, což také neprošlo bez povšimnutí. Podobné prohlášení vyžaduje svého druhu odvahu, protože Kim tím dorazila svůj obraz těhotné, která se vzdaluje ideálu. Zároveň tak světu připomněla, že těhotenství či mateřství nemusí být vždycky skvělým zážitkem a že ani nemusí být vrcholem či jediným cílem života ženy. Tématu se věnuje magazín Buzfeed. 

Dítě skončilo v nemocnici, protože matka jedla placentu. Je to nebezpečné?

Dítě skončilo v nemocnici, protože matka jedla placentu. Je to nebezpečné?

Část žen věří, že když po porodu snědí alespoň kousek placenty, prospěje to jim i miminku. Podává se čerstvá v koktejlu, jako polévka či třeba sušená…celý článek

My jsme za tenhle úhel pohledu celebritě vděčny. Je to vlastně další posun. Ještě před čtvrtstoletím se těhotenství zase tak moc nenosilo, rozhodně ne veřejně. Hvězdy se s ním nechlubily, to přišlo až později, když se na titulce Vanity Fair objevila těhotná Demi Moore.

Později do hry vstoupili i výrobci všech těch propriet pro matky a miminka, kteří vycítili silný trh a začali si těhotné slavné ženy předcházet. Normou se však stalo tvrdit, že těhotenství je krásné, porod také, o mateřství ani nemluvě. Kim Kardashian není naštěstí jediná, která přiznává, že to zase taková sláva není. Zpěvačka Adele mluví stejně jako herečka Drew Barrymore o náročnosti poporodních depresí. 

Co se děje s tělem během těhotenství? Podívejte se!

"Jsem za to hrozně ráda, protože já jsem v těhotenství nesnášela každé kilo navíc. Nevadilo mi ani tak to, jak vypadám, ale to, že sotva funím, jsem oteklá, nic nezvládnu, každou chvíli musím na záchod, všechno mě bolí, chodím jako kachna. Všichni mi přitom říkali, že to je přece super, být těhotná," líčí své pocity má kamarádka Martina. 

Pokud jde o Kim Kardashian a těhotenství, překvapivá sdělení nekončí. Podle amerického zpravodajského serveru TMZ chce rodina další dítě, ale Kim už nikdy nechce být těhotná, a chce proto využít služeb náhradní matky. Nikoli však kvůli postavě a kvůli tomu, že těhotenství pro ni bylo náročné, ale kvůli tomu, že jí další graviditu nedoporučili lékaři. 

Jak to malé princezně Charlotte a jejímu bratrovi slušelo na svatbě tety Pippy?

Jak to malé princezně Charlotte a jejímu bratrovi slušelo na svatbě tety Pippy?

Svatba Pippy Middleton byla velkolepá a jako družička na ní nechyběla ani malá princezna Charlotte, ve skupině dětí doprovázejících nevěstu a ženicha…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku