7 mateřských tabu: K čemu se matky přiznaly? Čínská polévka, křik na děti i den s DVD

  • 7 mateřských tabu: K čemu se matky přiznaly? Čínská polévka, křik na děti i den s DVD
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    30. července  2017 
     06:00

    Když se člověk začte do některých webových diskusí matek, snadno propadne malomyslnosti. Mnohé matky jako by se předháněly v tom, která je dokonalejší. Děti od rána do večera rozvíjejí, kupují jim pouze edukativní dřevěné hračky, vaří jim zdravá a perfektně nutričně vyvážená bio jídla a nikdy je ani nenapadne, že by si od nich nejradši alespoň na půl dne odpočinuly. Ale když se do těch diskusí zaberete víc, vyplují na povrch i přiznání matek, které jsou normální stejně jako my. 

  • Dávám občas dětem čínskou polévku

    Autor: iStock

    "Tak jo, přiznám se, že občas dětem dám k jídlu nějaké příšerné instantní jídlo, protože prostě nemám čas ani energii a někdy ani suroviny k tomu, aby se jim uvařilo něco pořádného a zdravého, co by navíc stejně ani možná nejedly. Hloupé je, když se tím pak někde chlubí – nechcete, aby vaší kamarádce posedlé zdravou výživou vykládaly, že z čínských polívek nejvíc milují kuřecí a že nejhnusnější je rajská, kterou miluje tatínek."

    Kateřina, 3 děti (7, 5 a 4 roky)

  • Strašně mě nebaví hrát si s dětmi

    Autor: iStock

    "Nemám problém strávit s dětmi celý den a užít si ho, ale nesmí po mně nikdo chtít, abych si s nimi hrála, ať už na obchod, policii nebo se stavebnicí. Nemám na to buňky! U hry stejně nedávám pozor, děti si toho všimnou, jsou z toho otrávené, já taky a k ničemu to není. Radši s nimi jdu na celý den na výlet, ať už do lesa nebo do muzea."

    Majka, 4 děti (pětiletá dvojčata, 7 a 9 let)

  • Někdy prostě jen ležíme a koukáme na filmy

    Autor: iStock

    "Dokonalé hyperaktivní švagrové, která s rodinou za každého počasí vyráží na poznávací výlety, bych se nikdy nepřiznala, ale občas si s dcerami uděláme pyžamový den a celý den jen ležíme, koukáme na filmy a jíme, přičemž jídlo si necháme přivézt. Milujeme čínu ze zdejšího bistra!"

    Andrea, dvě dcery (13 a 15 let)

  • Sladkosti? Denně!

    Autor: iStock

    "Moje kamarádky dětem povolí nejvýše pát sladkých rozinek denně, ale já to nedokážu, a když chci mít chvíli klid nebo děti přimět k nějakému úkonu, uplácím je sladkostmi. Přijdu za to do pekla?"

    Jarmila, 2 děti (4 a 6 let)

  • Předstírám, že pracuju

    ...
    ...
    Autor: iStock
    "Mám ani ne roční dceru a práci na částečný úvazek. Té naštěstí není tolik a dá se zvládnout, ale naučila jsem se, že se na notebooku s dcerou na klíně dívám na oblíbené seriály, a to klidně v době, kdy mi tchyně hlídá starší dítě a já dělám, že dodělávám účetní uzávěrku."

    Janka, 2 dcery (necelý rok a 4 roky)

  • Někdy lituju, že mám dítě

    ...
    ...
    Autor: iStock

    "Mám svoje dítě ráda a neublížila bych mu, ale někdy mám pocit, že ještě nebyl ten správný čas, abych ho měla. Je mi sedmadvacet a těhotenství přišlo trochu neplánovaně, nicméně přítel se pro rodičovství hned nadchl. Já ne, ale doufala jsem, že mi to naskočí s porodem. Ale nic. Teď bude dceři půl roku, a já jsem pořád spíš zoufalá než šťastná."

    Klára, dcera půl roku

  • Jsem vzteklá!

    Autor: iStock

    "Moje okolí si vcelku myslí, že jsem dokonalá matka – vždy usměvavá, stejně jako děti, ale já jsem hlavně vzteklá. A to dost. Když jsem unavená, přetažená nebo prostě nervózní, křičím na děti a dávám nahlas průchod svým emocím."

    Proč se s malým dítětem vážně nedá nic stihnout:

    "Snažím se neječet na ně, že jich mám plné zuby, protože to by nebylo fér, ale křičím něco o své únavě a občas mi bohužel ujede i sprosté slovo."

    Katka, 3 děti (3, 6 a 9 let) 

     

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku