Co je nejlepší a nejhorší na opravdu velké rodině? Tohle si myslí její členové!

Co je nejlepší a nejhorší na opravdu velké rodině? Tohle si myslí její členové!
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
3. května  2019 
 06:00

Já se svými třemi dětmi jsem slabý odvar. Jeanine, matka osmi dětí ve věku od osmi do třiceti let, tvrdí, že žít ve velké rodině je sice jeden velký chaos (někdy), drama a každodenní boj, ale vždycky je to taky krásná ukázka sourozenecké lásky. Co je podle členů téhle třináctičlenné rodiny nejlepší a nejhorší na tak velké rodině? Co myslíte vy, dokázali byste si představit tak velkou rodinu?

V severní Kalifornii žije rodina, která moc dobře ví, co to znamená být velkou rodinou. Jeanine má osm dětí, a jak říká, pochází z malé rodiny a vždycky toužila po velké profesní kariéře. Ovšem jen do chvíle, než spatřila obličej své první dcery. Když ji porodila, bylo jí 22 let, a v ten moment věděla, pro co je stvořená. Pro to, aby byla mámou v domácnosti. Její manžel Pat pochází taky z malé rodiny a prý mu zpočátku stačilo 6 dětí. Nakonec přišlo sedmé – a osmé – tak trochu náhodou.

Ovšem teď si to ani jeden neumí představit jinak. Mělo to tak být a jsou hrdí na to, že mají velkou rodinu. „Dívat se na jejich vzájemnou lásku je nádherné. V jednu chvíli se hádají, a další jsou nejlepší přátelé,“ říká Jeanine o svých dětech. Jedna věc je jistá. Členové téhle rodiny moc dobře vědí, jaké je to být součástí velké rodiny. Co si jednotliví členové o takové rodině myslí?

Nejlepší věci velké rodiny

„Vždycky máte někoho, s kým si můžete hrát.“ (Evan, 8 let)

„Vyrůstáte rychleji díky těm starším sourozencům kolem sebe. A jsme samostatnější.“ (Ally, 13 let)

„Nikdy nejsi sám.“ (Cassidy, 15 let)

„Jednou jsem Rachel praštila do obličeje a druhý den se stala mou nejlepší kámoškou.“ (Justin, 16 let)

„Nikdy nejsi bez přátel a ve skutečnosti se naučíš milovat různé osobnosti.“ (Rachel, 20 let)

„Vždycky je někdo, kdo ti pomůže, když jsi unavený, kdo ti pomůže s make-upem a kdo ti řekne upřímný názor na to, jak vypadáš. Někdy je to až moc názorů.“ (Olivia, 23 let)

„Je to pocit jednoty a vzrušení, když jsme všichni spolu. A taky máme výhody, pokud jde o daňové úlevy.“ (Andrew, manžel Olivie, 25 let)

„Být nucen přemýšlet o ostatních od raného věku a učit se odpovědnosti.“ (Collin, 24 let)

„Být nejstarší znamená, že jste vždycky nejoblíbenější.“ (Jinnae, 28 let)

„Jak jednotlivci rostou a mění se, mění to dynamiku celku a vše je pak zajímavější." (Nathan, manžel Jinnae, 30 let)

„Všechno. Mám děti! Sledování jejich vzájemné lásky je krásná věc. Jednu minutu jsou na sebe naštvaní, a další jsou nejlepší přátelé.“ (Máma Jeanine, 50 let)

„Nikdy u nás není nuda, a navíc nemusíme platit za manuální práce.“ (Tatínek Pat, 59 let)

 

Nejhorší věci velké rodiny

„Musíte pořád něco pro všechny dělat.“ (Evan, 8 let)

„Jen jedna koupelna je docela hrůza, protože někteří členové rodiny tam jsou opravdu dlouho – a ten zápach potom!“ (Ally, 13 let)

„Nikdy nejsi sám.“ (Cassidy, 15 let)

„Neustálý hluk, který rezonuje v celém domě.“ (Justin, 16 let)

„Mít tolik různých osobností v uzavřeném prostoru může být trochu šílené.“ (Rachel, 20 let)

„Vždy musíte aspoň trochu pomáhat s mladšími sourozenci a pozorovat, jak vyrůstají. Je to něco jako test rodičovství.“ (Olivia, 23 let)

„Vždy jsem si přála, abych měla blíž ke každé osobě v rodině, ale protože je nás tolik, je tu určitá vzdálenost, která tam vždy existuje.“ (Alexis, manželka Collina, 24 let)

„Je tu spousta konkurence, pokud jde o pozornost. Pokud se ani jeden nebo dva lidé nezajímají o to, co cítí ostatní, můžou se pak tito ostatní cítit odstrčení.“ (Andrew, manžel Olivie, 25 let)

„S tolika vztahy, které se vyskytují současně ve stejné jednotce, je někdy těžké soustředit se na jeden.“ (Nathan, manžel Jinnae, 30 let)

„V průběhu let se děti mění. Kdysi to byli schůzky, školní věci, lékaři, rovnátka a tak dále. Teď je nejhorší čekat, až se vrátí domů v noci, a postarat se o jejich zlomená srdce. Ten nepořádek je taky dost špatný.“ (Máma Jeanine, 50 let)

„Nikdo tam není.“ (Táta Pat, 59 let)

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku