Překvapivé! Změní děti manželství k horšímu? Tohle si muži doopravdy myslí

  • Překvapivé! Změní děti manželství k horšímu? Tohle si muži doopravdy myslí
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    9. října  2019 
     06:00

    Spousta studií se zaměřuje na to, jak moc se po porodu dítěte změní partnerské vztahy. Některé tvrdí, že manželé se po narození dítěte odcizí, jiné studie naopak narození dítěte považují za ten nejsilnější spojovací článek, který vztah utuží. Co si myslí opravdoví muži, tátové a manželé? Jejich otevřené přiznání je jasným důkazem toho, jak to skutečně cítí oni sami.

    Přestože mnozí psychologové popisují narození dítěte jako naprostou katastrofu pro vztah mezi mužem a ženou, podle následujících názorů reálných mužů to zase taková tragédie není. Na druhou stranu některé průzkumy jasně dokazují, že vztahy mezi manžely se po narození dítěte spíše zlepšily. Co si tedy myslí skuteční muži?

     

  • Ceníme si vzájemné společnosti

     

    Autor: iStock

     

    Bez dítěte jsme si sice užívali více svobody, ale po narození dítěte bych řekl, že si víc ceníme vzájemné společnosti. Nepořádáme žádné velké výlety, mejdany a nechodíme každý večer do restaurací. Prostě si užíváme společných chvil. Nepamatuji se, že bychom si před dítětem tak užívali. (Marek, 35 let)

     

  • Jsme mnohem víc spolu

    Autor: istock

     

    Máme desetiměsíčního syna a po jeho narození bych řekl, že jednou z nejvíc pozitivních změn v našem vztahu je to, že jsme víc spolu. Že víc vnímáme přítomnost. Před dítětem jsme se sice ocitali častěji sami, ale ve stejné místnosti jsme dost často zírali jen na naše smartphony. Teď telefony častěji odkládáme, protože chceme užívat si zábavné okamžiky s naším synem a ujišťovat se, že se mu nestane nic, co by nemělo. Náš syn nás vlastně dovedl k lepším návykům, pokud jde o chytré telefony. Jsme tedy mnohem víc propojeni. (Standa, 38 let)

     

  • Jsme víc empatičtí

    Autor: istock

     

    Mít děti pomáhá nám oběma, abychom byli víc empatičtí. Učí nás, jak se navzájem lépe milovat a jak navzájem projevovat city. Mít děti nám taky pomohlo stát se lepším týmem a dalo nám to schopnost vytvářet v naší rodině důležité návyky a disciplínu. To všechno současně pomáhá udržovat pořádek i v našich životech. (Jiří, 33 let)

     

  • Jsme upřímnější a jsme méně sobečtí

    Autor: istock

     

    Zdá se, že naše děti mají velký talent na odhalení každého kousku sobectví a egoismu, které v nás kdysi byly. Myslím, že tento proces začíná manželstvím, a když přijdou děti, dokončí se. Může to být někdy drsné a bolestivé, vede to někdy k pokušení a nereálným očekáváním, ale nakonec je to vždy pozitivní posun. Děti nám prostě umožnily vyrůst a poznat se na hlubší úrovni. Svazek dvou lidí dosáhne maxima díky rodičovství. Naše děti nás naučily, abychom byli lepšími a efektivnějšími komunikátory. (Franta, 37 let)

  • Naše pouto nebylo nikdy silnější

    Autor: istock

     

    Když do rodiny přijdou děti, rostete společně. Někdy bojujete a nesouhlasíte spolu a napětí roste, ale pak se naučíte, jak se vypořádat s něčím větším, než jste vy sami, a díky tomu se stáváte silnějším týmem. Ano, musím říct, že výchova dětí je velký projekt minimálně na osmnáct let. (Tonda, 35 let)

     

  • Jsme si víc oddaní

    Autor: istock

     

    Jednou z věcí, které mě uchvátily poté, co se narodily děti, je to, že jsem cítil větší oddanost. Už to nebyla oddanost našim cílům a sobě samým, ale přibyly děti, které nás víc potřebují. Díky tomu je naše rodina mnohem semknutější. Sledovat, jak někdo roste v reálném čase, je naprosto skvělé. A nemyslím tím jen děti, ale hlavně partnerku. Je to neuvěřitelné. (Honza, 31 let)

     

  • Vážíme si víc jeden druhého

    Autor: istock

     

    Od chvíle, kdy se nám narodily děti, jsme se k sobě víc přiblížili a víc si vážíme toho druhého. Kdykoli vidím, jak moje žena udělá tisíc věcí navíc pro děti, nutí mě to, abych si jí ještě víc vážil, a moje láska k ní roste. Nikdy taky nezapomínáme jeden na druhého. (Vladimír, 40 let)

     

    Jaké zásady by měli dodržovat dobří rodiče? Jsou to tyhle! Podívejte se na VIDEO:

    Video se připravuje ...
    10 zásad dobrého rodiče • VIDEO: 

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku