Kam s dětmi? Baletní dílna, divadelní workshop a s těmi většími na ADHD

Baletní dílna Počítejte s baletem
Foto: Národní divadlo
Sdílej na facebooku
19. října  2018 
 07:30

Přemýšlíte o tom, co s dětmi následující dny? Na výlet do přírody se dá jít vždycky, ale tentokrát pro vás máme i pár tipů řekněme kulturnějšího ražení. 

Baví vaše děti tancování? Pak doporučujeme baletní dílnu Národního divadla nazvanou Počítejte s baletem, která se koná už tuto neděli 21. října od 10 dopoledne na pražském Anenském náměstí. S tanečním uměním budou děti seznamovat první sólisté Michal Štípa a Nikola Márová.

Kolik tanečníků je potřeba na pas de quatre? Má pas de deux 4, nebo 6 částí? Stačí Nikole Márové jedny špičky na představení? Kolik dětí bude mít Lise v Marné opatrnosti? Proč a kdy počítáme do 32? Kolik labutí lze vidět na jezeře? Který balet je na počítání nejtěžší? To vše pro děti od 5 let a dospělý doprovod. Více informací ZDE

Milníky dějin na jevišti

Hned v úterý 23. října si můžete s dětmi od 6 let dopřát divadelní workshop Babička republika: divadelní workshop pro děti. Běží od pěti a bude trvat přibližně dvě hodiny. Místo? Pražské kreativní centrum na Staroměstském náměstí. 

Tvůrčí cestou se děti seznámí s důležitými mezníky českých dějin. Začneme totiž malými dějinami, příběhy rodinné historie, které pomůžeme dětem pochopit v kontextu velkých dějin a umístit na časovou osu. Děti se naučí partnerství na jevišti, budou moci trénovat slovní a pohybový projev, seznámí se s improvizací a souhrou v dramatických situacích. Více informací ZDE 

 

A máme tu i tip pro rodiče, případně pro děti od osmi let výše. Soubor Cirk La Putyka uvede 21. října v pražském prostoru Jatka78 nové představení, jehož téma se tentokrát zaměří na lidskou osobnost – na poruchu pozornosti s hyperaktivitou známou pod anglickou zkratkou ADHD.

Ve stejnojmenné inscenaci se v režii Rostislava Nováka ml., kterému jako dítěti byla tato porucha diagnostikována, představí osm výjimečných novocirkusových umělců z Finska, Venezuely, Kanady, Španělska, Belgie, Holandska a Francie – jeden z nejlepších světových žonglérů, akrobaté na tyči, cyr wheelu, kolečkových bruslích, tanečníci i akrobat visící za vlasy. Všichni byli vybráni z konkurzu, na který se přihlásilo přes 500 lidí z celého světa. Soubor tak divákům nabídne svou “nejnovocirkusovější” podívanou za několik posledních let. Zároveň je ale cílem představení upozornit na to, že ADHD není onemocnění, ale nová kvalita života. Po premiéře 21. října bude následovat dalších devět repríz. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut.net. Více informací na www.laputyka.cz

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku