Na cesty s dětmi: Povedené batohy, šikovné ledvinky a hry, které zaženou nudu

Batoh s mušelínovou podložkou, obojí Yourstar
Foto: Yourstar.cz
Sdílej na facebooku
26. června  2019 
 06:00

Proč by vaše dítě nemohlo mít stylový rolovací batoh stejný, jaký s oblibou nosíte vy? A navíc české provenience, černý stejně jako žlutý, růžový nebo třeba tyrkysový? Může. Nebo mu můžete pořídit batoh klasického střihu, ale s nápaditými vzory, které se hodí na výlety stejně jako na podzim do školy. Vy můžete vyrazit se stylovou módní ledvinkou. V každém případě nezapomeňte přibalit nějakou hru, která procvičí mozkové závity nejen dětem, ale i vám. 

Cestujete s dětmi? My v redakci ano a víme, že o úspěchu někdy rozhodují maličkosti. Proto krom pořádaných zavazadel nikdy nevyrážíme bez vlhčených ubrousků. Ty totiž neposlouží jen v rodinách s miminky, užijete je i předškoláky nebo se školáky, jak jsme mnohokrát vyzkoušeli na vlastní kůži. 

Prémiové vlhčené ubrousky Onclé s přírodním SQUALANEM, 54 ks
Prémiové vlhčené ubrousky Onclé s přírodním SQUALANEM, 54 ks
Autor: Onclé
Letos jedeme v těch od značky Onclé jsou vyrobeny ze stoprocentné přírodní bavlny a jsou vážně hodně příjemné. V oblibě máme třeba ty napuštěné speciálně jemným tělovým mlékem s obsahem přírodního SQUALANU, který vytváří na pokožce dlouhodobě působící ochrannou bariéru a udržuje její vlhkost a přirozené pH pokožky. Na cestách se hodí i prémiový čistící a ochranný olej na zadeček Onclé s BIO šípkovým olejem stejné značky. 

Nevím jak vy, ale my v redakci jsme si hodně oblíbili batohy, a to nejen proto, že jsou praktické. Nosíme je i k šatům, městské batohy k nim jdou velice dobře. Proto nás potěšilo, když jsme zjistily, že tenhle typ batohů můžeme pořídit i dětem, včetně těch nejmenších. Díky české značce Yourstar už nejsou odsouzeny jen k tomu, aby nosily všelijaké batůžky se zvířátky nebo takové, které se víc než do města hodí do lesa na výlet. 

Zvolit si můžete nejen barvu, ale na přání i hrudní pásek
Zvolit si můžete nejen barvu, ale na přání i hrudní pásek
Autor: Yourstar.cz
V nabídce jsou rolovací batohy dvou velikostí – pro batolata od jednoho do tří let a pro děti starší čtyř let v několika barevných provedeních. Vyzkoušely jsme je na vlastní kůži, a tak víme, že děti si je oblíbí i díky tomu, že přezka se snadno otvírá a prostor batohu je snadno přístupný

Pokud vám to není proti mysli, doporučujeme pořídit variantu s hrudním páskem, i drobnějším dětem pak sedí dobře a na eleganci jim to neubírá. A na vás rovněž je, zda pořídíte stejný batoh dětem i sobě nebo zda zvolíte třeba kontrastní barevné provedení. Yourstar vedle rolovacích batohů pro děti i dospělé nabízí i další designové kvalitní zboží, jako jsou například zavinovačky, deky a fusaky pro nejmenší děti nebo oblečení pro ty o něco větší. 

Máte radši batohy zcela klasického střihu se zapínáním na zip a jdete spíše po detailech nebo neobvyklých designech? Žádný problém. Mohla by vás uspokojit nabídka značky Kipling, kterou najdete třeba ZDE

Kipling SEOUL SWITCH - Polish Blue Bl
Kipling SEOUL SWITCH - Polish Blue Bl
Autor: Kipling
Batohy Kipling splňují představy mnohých dětí o tom, jak má vypadat zavazadlo, které budou s oblibou nosit, a to do školy stejně jako tehdy,  když někam vyrazí s kamarády nebo koneckonců i s rodiči. Nechtějí už batohy, které vypadají dětsky, ani takové, na kterých je na první pohled vidět, že patří školákovi. Chtějí batohy trochu sportovní, vtipné a praktické, do kterých se jim případně vejde i notebook. 

Kipling nabízí batohy rozmanitých designů i velikostí, od malých sotva desetilitrových až po opravdu velké čtyřicetilitrové, do kterých si dítě klidně sbalí věci na celý víkend. 

V nabídce značky Kipling uspějete, i když budete pátrat po jiném typu zavazadla, třeba pro sebe – například po cestovní tašce. 

Ledvinky Bohempia jsou z technického konopí
Ledvinky Bohempia jsou z technického konopí
Autor: Bohempia
Trendem poslední doby jsou ledvinky, s nimiž si vystačíte i na kratším výletě nebo při procházkách městem. Naším tipem jsou ty od české značky Bohempia vyrobené z technického konopí – jsou nejen stylové, ale také odolné a trvanlivé.

Nechybějí ani námořnická jasně modrá a červená, v nabídce jsou rovněž azurově modrá, mentolová nebo přírodní béžová. Ledvinky Bohempia – firma proslula především díky výrobě barefoot tenisek mají dvě kapsy, slušný objem a vnitřní ochranu pro větší pevnost a odolnost nejen vůči vodě.

Teď už se nudit nebudete

Chytré bloky zabaví každého nadšeného lušťovkáře, který si rád láme hlavu nad různými typy rébusů. Vybírat můžete z bloků s rébusy a hádankami nebo s různými druhy křížovek. Součástí Chytrých bloků je i obyčejná tužka, takže si do úloh můžete vpisovat postupy či potřebné poznámky. Díky kroužkové vazbě můžete odtrhávat listy, které jste již vyluštili. Cena v prodejnách Albi: 149 Kč.
Chytré bloky zabaví každého nadšeného lušťovkáře, který si rád láme hlavu nad různými typy rébusů. Vybírat můžete z bloků s rébusy a hádankami nebo s různými druhy křížovek. Součástí Chytrých bloků je i obyčejná tužka, takže si do úloh můžete vpisovat postupy či potřebné poznámky. Díky kroužkové vazbě můžete odtrhávat listy, které jste již vyluštili. Cena v prodejnách Albi: 149 Kč.
Autor: Albi
Takže sbaleno máte a teď ještě něco proti nudě. Doporučit lze například novinky od Albi z řady nazvané Mozkovna. Už název napovídá, o co asi tak půjde. Najdete v ní spoustu hlavolamů, rébusů a hádanek, které vám pomůžou otestovat prostorovou představivost či organizační a pozorovací schopnosti. Mozkovna je tu proto, abyste procvičovali i ty části mozku, které v běžném životě spí. Navíc některé produkty z Mozkovny testuje a doporučuje Mensa České republiky.

Knihy, kvízy nebo třeba rébusy jsou určené pro jednotlivce, užije si je ale i skupina přátel nebo rodina. Díky praktickému balení jsou ideální na cestování. Prodejny Albi nabízejí přes léto půjčení deskových her zdarma, včetně těch z Mozkovny.

V redakci se momentálně chystáme vyzkoušet na první pohled zajímavou novinku české rodinné firmy Dino Toys – hru Louka jak vyšitá. Na první pohled upoutá jedinečným textilním hracím plánem, tkaničkami i ilustracemi od Dominiky Hourové.

Louka jako vyšitá, originální česká hra pro celou rodinu, má látkový herní plán
Louka jako vyšitá, originální česká hra pro celou rodinu, má látkový herní plán
Autor: Dinoy Toys
Na začátku byl nápad na vlastnoručně vyrobený vánoční dárek pro malou dcerku, z čehož se nakonec stala nápaditá hra zcela originálního pojetí. "Byla to dlouhá cesta. Potřebovali jsme najít výrobce, který nám dokáže udělat textilní hrací plán co nejvíce podobný původní dečce. Měsíce se to nedařilo. Chvíli jsme přemýšleli o jiných materiálech, dokonce i kartonu, ale nechtěli jsme se textilního provedení vzdát. Lépe se jím provléká, je atraktivnější. Nic takového v Česku ještě nebylo, navíc je Louka jak vyšitá díky tomu skladnější, můžete hrací plán jednoduše sbalit do kapsy,“ popsala Ivana Maršálová, marketingová ředitelka.

Pozor, nejde o hru pro malé děti, název trochu klame, tři různé obtížnosti zaručí, že se u ní zabaví i děti starší a dospělí. Ostatně doporučený věk hráčů je šest a více let. Louka se například díky kartičkám se zvířátky stává prostorem pro nepřeberné množství herních situací a kombinací a dají se čekat úplné strategické bitvy. A na to se právě těšíme. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku