13 věcí, které musí každá máma říkat své dceři! Začněte s tím hned teď

  • 13 věcí, které musí každá máma říkat své dceři! Začněte s tím hned teď
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    5. prosince  2018 
     06:00

    Není snadné vyrůst v ženu. A to, jak matky přistupují k výchově svých dcer, je rozhodující pro jejich budoucí životní úspěchy – či neúspěchy. Dospívání je složité a to, jak budete přistupovat ke své dceři, může mít vliv na její sebedůvěru. Chcete přece, aby se z vaší dcery stala silná žena. Tak jí každý den říkejte tohle!

    Vychovávat dceru je velká zodpovědnost. A hodně důležité je, jak k výchově přistupuje matka. Budete-li v dceři neustále podporovat to, že není dost dobrá, a kritizovat ji za cokoli, nikdy z ní nevyroste silná a sebevědomá žena. Tohle jí říkejte každý den.

  • Buď vděčná za přítomnost

    Autor: istock

     

    Je fajn plánovat do budoucnosti, ale ty žiješ teď a tady. Užívej si přítomný okamžik, nesuď se a nehodnoť. Buď vděčná za vše a pozorná ke všemu, co ti život přináší. Udělej pro sebe to nejlepší, co můžeš, a neboj se žádné výzvy.

     

  • Starej se o své tělo i duši

    Autor: iStock

     

    Myslet sama na sebe není sobectví, je to potřebná nutnost. Jez správná jídla, cvič a dobře spi. Mysli taky na své duševní zdraví – i tvá duše vyžaduje potravu.

  • Buď věrná sama sobě

    Autor: iStock

     

    Respektuj se. Nenech se zviklat názory druhých jen pro to, aby ses zalíbila. Znej své silné stránky, abys na nich mohla pracovat. Hledej v sobě to nejlepší, i když máš opačný pocit. Nauč se čelit životním výzvám. Když ti někdo řekne, abys udělala něco, co nechceš, nedělej to. Je zdravé nastavit své vlastní hranice a naučit se říkat ne.

     

  • Nikdo není dokonalý

    Autor: iStock

     

    Každý máme něco, co nám nejde nebo v čem se nám zrovna nedaří. Někdo zápasí s váhou, tělesným handicapem, duševní chorobou nebo vnitřním osobním démonem. Přijmi fakt, že nikdy nebudeš dokonalá – a nikdo taky není. Jsi člověk, který může klopýtnout i padnout, ale musí zase vstát.

  • Jsi krásná

    Autor: iStock

     

    Není potřeba vytvářet si falešný ideál krásy. Buď si jistá, že ani ty sebekrásnější holky, které vídáš na obrazovce nebo v časopisech, nevypadají ve skutečnosti přesně tak. Existuje Photoshop, který upraví, cokoli bude kdo chtít. Vždy si pamatuj, že jsi krásná – zvenčí i uvnitř. Nezáleží na tom, co nosíš, jaký máš účes nebo jak jsi vysoká či tenká. Jsi nádherná. Krása je v očích toho, kdo se dívá.

     

  • Život není závod v popularitě

    Autor: iStock

     

    Nikdy neztrácej pocit sebe sama. Měj kolem sebe skutečné přátele. V určitém okamžiku možná zjistíš, že někteří za tvou pozornost nestojí. Nemusíš se honit za tím, abys byla za každou cenu populární. Udělej si ve svém životě prostor pro lidi, kteří za to stojí. Skuteční kamarádi tě budou mít rádi vždycky, ať jsi, jaká jsi.

  • Zůstaň otevřená všemu novému

    Autor: iStock

     

    Nezavírej se před novými příležitostmi ani lidmi. Buď pořád otevřená a zvídavá, aby ses o sobě co nejvíc dozvěděla. Každý nový člověk, který ti vstoupí do cesty, pro tebe může něco znamenat.

     

  • Dělej to, co máš ráda

    Autor: iStock

     

    Pracuj na svých silných stránkách, tvrdě na sobě pracuj, ale nikdy neztrať z dohledu své sny. Ve skutečnosti hodně dětských snů vede ke šťastné budoucnosti a práci, která tě bude naplňovat. Nenech si namluvit, že nemůžeš dělat to, co chceš nebo po čem hluboce toužíš. Vždy dělej to, co miluješ. Pak budeš nejúspěšnější.

  • Důvěřuj sama sobě

    Autor: iStock

     

    Budou chvíle, kdy o sobě budeš pochybovat. Stůj nohama pevně na zemi a důvěřuj sama sobě a své intuici. Ty sama nejlíp víš, co je správné.

     

  • Chyby nejsou špatné

    Autor: iStock

     

    Na cestě k úspěchu i štěstí můžeš udělat spoustu chyb. Uvědom si je, ale nenech se jimi srazit na kolena. Chyby jsou součástí života a někdy jsou nevyhnutelné. Ty nejsi špatná nebo neschopná jen kvůli tomu, že jsi udělala chybu. Pokračuj dál a buď vděčná za všechny životní zkušenosti. Selhala jsi jednou, nic to neznamená. Z každé „nehody“ se můžeš zotavit!

  • Nejsi sama

    Autor: iStock

     

    I když se dostaneš do jakékoli lapálie, věř, že nikdy nejsi sama. Nezáleží na tom, jestli ti je 16 nebo 46, pořád tu budu já. Možná ti nedám pokaždé správnou odpověď nebo radu, ale vždy ti budu naslouchat.

     

  • Buď milá

    Autor: iStock

     

    Vždy se snaž být v životě k lidem laskavá a milá. Láska je důležitá. Být soucitná a nabídnout pomocnou ruku a štědré srdce, to znamená hodně a může to změnit tvůj život k lepšímu. A nezapomeň být milá i sama k sobě.

  • Budu tě vždycky milovat

    Autor: iStock

     

    Bez ohledu na cokoli – pořád budu tvá máma a budu tě mít ráda. Budu tvým neviditelným řetězem, člověkem, který tě rozveselí nebo tě podrží ve chvíli, kdy ti bude špatně.

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku