Batole málem zemřelo kvůli popcornu, matka si to stále vyčítá

Batole málem zemřelo kvůli popcornu, matka si to stále vyčítá
Podle lékařů by děti mladší pěti let neměly popcorn jíst vůbec
Foto: istock.cz
Sdílej na facebooku
18. dubna  2019 
 06:00

Křupavá, voňavá a hodně nebezpečná dobrota, tolik oblíbená u dětí každého věku, způsobila málem obrovskou rodinnou tragédii!

Dokřupava pražená kukuřice, tedy popcorn, se stala téměř neodmyslitelnou součástí každé návštěvy kina i domácího sledování filmů. Filmové trháky a popcorn zkrátka tak nějak patří k sobě a zbožňují to malí i velcí.

Ovšem pro ty nejmenší se někdy může stát osudným! Maminka Nicole Goddard se svěřila na sociálních sítích se svým děsivým zážitkem, kdy toto občerstvení téměř stálo život jejího syna Nashe. Její příběh může být alarmujícím varováním pro ostatní rodiče.

Horor během okamžiku

Měl to být příjemný rodinný večer spojený se společným sledováním filmu v televizi. „Najednou jsem se jen tak mimoděk ohlédla po ani ne tříletém synovi – a už jsem jen zděšeně sledovala, že se dusí. Vypadalo to, že vdechl popcorn. Moment naprosté paniky trval jen krátce, zasáhli jsme rychle a vše se zdálo v pořádku.

Jenže chvilku po incidentu začal Nash dávivě kašlat a kašel neustával. Navíc mu rychle stoupla teplota, což už nás hodně zneklidnilo, a instinktivně jsem zavolala pediatra,“ vzpomíná Nicole.

Lékař doporučil, aby k němu co nejrychleji syna dovezli. Po příjezdu do ordinace se situace dramaticky zhoršila a rentgenové vyšetření ukázalo, že malý Nash skutečně vdechl několik kousků popcornu, které se mu dostaly až do plic. „Tělo je vyhodnotilo jako cizí předmět a rozvinula se obranná imunitní reakce. Vznikl rozsáhlý zánět, který způsobil, že se v levé plíci vyvinula pneumonie (zápal plic). Lékař okamžitě rozhodl o nutnosti operace, při které musí být popcorn odstraněn,“ vysvětluje Nicole.

Bez operace batole nepřežije!

Pak už děsivá noční můra pokračovala bleskovým tempem. Malý Nash byl převezen do nemocnice, tam putoval okamžitě na operační sál.

„Po celou dobu, kdy byl můj chlapeček operován, jsem dokázala jen hystericky křičet a plakat. Bylo to šílené, ty chvíle se zdály k nepřežití. Pronásledovaly mě neskutečné výčitky, že jsem mu dovolila, aby popcorn vůbec jedl. Naštěstí při nás stáli všichni andělé a všechno dobře dopadlo,“ říká Nicole. I když nebylo to hned. Nash nakonec potřeboval dvě operace, ale byl silný a zotavoval se dobře. Statečně zvládl i následnou léčbu antibiotiky.

„Neskutečně jsem se styděla, když mě lékaři důrazně upozorňovali, že nabízet synovi popcorn bylo krajně nezodpovědné. Tuto pochoutku by podle nich vůbec neměly konzumovat děti mladší pěti let. Nenávidím se za takovou neopatrnost, jenže vzhledem k tomu, že Nash je již naše třetí dítě, přiznávám, že na ledacos už nejsem tak striktní a přehnaně úzkostná jako u prvního a druhého potomka,“ přiznává Nicole.

Pořád si to budu vyčítat!

Když zveřejnila na Facebooku svou dramatickou zkušenost, ozvala se jí celá řada maminek, které se přiznaly, že rovněž nabízely popcorn svým malým dětem. Po přečtení jejího příběhu takovou chybu však už prý znovu neudělají. „Chtěla jsem se podělit o náš nepříjemný zážitek, abych varovala ostatní rodiče a upozornila na nebezpečí, které se v této – na první pohled nevinné – lahůdce skrývá, když ji nezodpovědně dáváme příliš malým ratolestem. Spousta lidí byla šokována a přiznala, že je něco podobného do té doby ani nenapadlo. Jsme neskonale vděční, že náš malý bojovník všechno zvládnul a je v pořádku. Já si to celé ale budu ještě dlouho vyčítat,“ uzavírá Nicole.

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku