7 důležitých rad o lásce a vztazích, které by synovi měla říct každá máma

  • 7 důležitých rad o lásce a vztazích, které by synovi měla říct každá máma
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    9. prosince  2018 
     06:00

    Já vím, kdo by chtěl v patnácti poslouchat rodiče, jak mu dávají rady k čemukoli, natož k lásce. Pamatuji si to jako včera. Bylo mi asi čtrnáct a táta mi začal vykládat o tom, jak se chovat ke klukovi, jak mu říct ne, když nechci, a taky jak je důležité milovat se poprvé s tím, do koho budu zamilovaná. Tenkrát jsem ho možná poslouchala jedním uchem, ale ve finále jsem se jeho radami podvědomě řídila. Díky za ně, tati!

    Teď mám sama tři syny a čas od času jim dám nějakou chytrou radu, pokud jde o vztahy. Ne že bych byla odbornice, nadělala jsem v životě spoustu kopanců. O to víc mám ale zkušeností. Snažím se je předávat klukům tak nějak nenásilnou formou, protože moc dobře vím, že nakonec si stejně udělají, co chtějí. Popravdě? Byla bych ráda, kdyby si kluci našli holku, která je bude milovat stejně bezpodmínečně jako já. Co by si tedy měli vaši synové zapamatovat, pokud jde o mateřské rady týkající se vztahů a lásky?

  • Dovol si zamilovat se a neboj se zklamání

    Autor: iStock

     

    Nemusíme potkat lásku na první pohled nebo spřízněnou duši hned v prváku na střední škole. Láska má spousty úrovní. Můžeš se tedy dnes zamilovat a za týden "odmilovat". Je to normální a nepovažuj to za nic nenormálního. I zklamání je součást života a nemusíš kvůli tomu přestat věřit, že přijde jednou ta pravá. Každý vztah tě obohacuje. Když ti nevyjde první, druhá nebo dvacátá láska, možná to bude bolet, ale nebude to konec světa. Pořád jsi hoden lásky!

     

  • Nestůj v pozadí a vyjdi vstříc jako první

    Autor: iStock

     

    Všechny vztahy jsou vlastně takové taneční kurzy. Neustále se pohybuješ do stran, přibližuješ, vzdaluješ, objímáš, dotýkáš se a cítíš. Když se budeš bát tančit, nikoho nenajdeš. Musíš být viděn a musíš být slyšet, aby ostatní věděli, že tu jsi. Není nic horšího než pohodlný člověk, který čeká, až se někdo k němu přiblíží. Taky by ses nemusel dočkat.

  • Neber se moc vážně

    .
    .
    Autor: iStock

     

    Randění je i o tom, že nebudeš brát sám sebe moc vážně. Svět je přece i tak dost plný dramat, tragédií a bolesti, takže své vztahy neber tragicky. Je normální, že se ve vztazích dělají chyby a že se objeví neshody – to je skutečný život. Někdy je dobré ustoupit a nenechat se zviklat k hádce.

     

  • Řekni „ano“ holce, která obdivuje to, co umíš, ne to, jak vypadáš

    Autor: iStock

     

    Těžká rada, že? Chápu, že se ti holka musí líbit, a je tedy jasné, že se musíš líbit i ty jí. Ale jsou důležitější věci než vzhled, popularita ve třídě nebo sex. Jsi na to připravený? Láska by měla obsahovat všechno. Vím, zní to nudně a asi mi teď nebudeš věřit, ale je to pravda. Holka, která o tobě přemýšlí a bude tě mít ráda, tě bude mít ráda pro to, jaký jsi, ne kvůli tomu, jak se prezentuješ před ostatními. Je to ta, která tě donutí vyrazit na výlet, do muzea, na kolo nebo jinam. Můžeš v tu chvíli dokonce zapomenout na to, že existuje mobil. Poznávej dívky, ale počkej si na tu, která vidí tvou hodnotu a sdílí s tebou tvé vášně.

  • Vždy máš na výběr – být hajzlíkem, nebo hrdinou

    Autor: iStock

     

    Od chvíle, kdy jsi začal mluvit, jsi byl posedlý superhrdiny. Ať to byli Superman, Batman nebo Luke Skywalker z Hvězdných válek. Obdivoval jsi je, nosil jejich kostýmy na vánoční besídky a toužil jsi být jako oni. Teď jsi vyrostl a jako mladý muž máš možnost opět si zahrát na hrdinu. Vím, že i když jsi přísahal, že se alkoholu nedotkneš do svých osmnácti, nedělám si iluze, že jsi to nezkusil. Snaž se aspoň hlídat své hranice a neudělat něco, za co by ses musel stydět. Pokud ti tvá dívka řekne „ne“, znamená to ne. A když náhodou uvidíš někoho jiného, kdo se chová jako padouch, zakroč a staň se hrdinou. Můžou se ti sice smát, ale vždycky dělej to, co je správné!

     

  • Neubližuj nikomu a nevykládej ostatním o tom, co prožíváš

    Autor: iStock

     

    Možná to zní staromódně, ale věř, že intimní věci by měly zůstat jen mezi tebou a tvou dívkou. Vyzvídají tví kamarádi a spolužáci, snaží se z tebe vytáhnout nějaké pikantnosti? Mlč a neubližuj své dívce tím, že o ní budeš mluvit za jejími zády. Nedávej nikam na Facebook nebo YouTube intimní fotografie nebo videa, je to trapné. Vztah je o důvěře a taky o soukromí.

  • Buď vždycky galantní

    Autor: iStock

     

    Bez ohledu na to, že tvá holka bude říkat, že si dveře dokáže otevřít sama, udělej to ty. V restauraci jí odsuň židli od stolu, a teprve až se usadí, se posaď i ty. Na zdvořilosti a galantnosti není nic trapného a směšného. Buď i v dnešní době rytířem, který neztratí glanc. I své dívce říkej „prosím“, „děkuji“ a dávej si pozor na slova. Nestyď se za dobré chování a slušnost, jednou za to budeš rád.

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku