Děti nosí helmu na kolo úplně špatně! Jak se nasazuje správně?

Video se připravuje ...
Jak vybrat bezpečnou a padnoucí helmu pro děti na kolo
VIDEO: Supermámy/Igor Hellebrandt
Sdílej na facebooku
9. června  2018 
 06:00

Určitě jste to také viděli. Malý cyklista má na kole helmu, ale vlastně mu k ničemu není. Při pádu by nemusela zabránit úrazu hlavy. Protože ji má posunutou z čela do týla nebo je mu prostě moc velká. Jak to má vypadat správně? 

Zapomeňte na helmu z druhé ruky a ideálně i na helmu po starších sourozencích, každé dítě má jiný tvar hlavy. Pokud má být přilba na kolo bezpečná, musí se vybírat doslova na míru. Navíc ani ty kvalitní nevydrží věčně. Jejich životnost činí asi šest let.

"Vybírejte dítěti helmu pečlivě, určitě mu jich vyzkoušejte více," doporučuje Karel Studnička ze Ski Bike Centra Radotín. Nestačí řídit se jen obvodem hlavy. Pokud jde o bezpečnost, lepší volbou – a ne výrazně dražší – jsou helmy vyrobené technologií InMold, nikoli lepené.

Rozdíl poznáte tak, že u lepené helmy jde barevný povrch od vnitřní konstrukce odchlípnout, u helmy vstřikované nikoli. 

Video se připravuje ...
Jak vybrat bezpečnou a padnoucí helmu pro děti na kolo • VIDEO: 

Myslíte si, že helma na kolo drží na hlavě díky pásku pod bradou? Omyl, ten je tam spíše pro jistotu a rozhodně nemá být utažený na maximum. Jak tedy helmu potomkovi správně nasadit a utáhnout? Podívejte se na tohle názorné video. 

Video se připravuje ...
Helma na kolo pro dítě: Jak ji správně nasadit a utáhnout • VIDEO: 

Rodičům by mělo jít mimo jiné o to, aby dítě přilbu na kolo považovalo za samozřejmost. A aby ji nosilo rádo. Rozhodují o tom zdánlivé maličkosti. Jako třeba to, abyste mu při zapínání helmy vždycky neskřípli kůži pod bradou, což se dá ovlivnit nejen vaší šikovností, ale také volbou typu přezky. 

Krutá pravda: Co všechno si musí matky malých dětí odepřít. Kdy se to změní?

Krutá pravda: Co všechno si musí matky malých dětí odepřít. Kdy se to změní?

Taky se vám stalo, že při společné cestě s dětmi v autě v rádiu zrovna zahráli váš oblíbený song, a v tu chvíli vaše děti začaly šílet jak pominuté?…celý článek

Firma si na focení oblečení vybrala holčičku s Downovým syndromem. Lily to jde skvěle!

Firma si na focení oblečení vybrala holčičku s Downovým syndromem. Lily to jde skvěle!

Tahle malá holka boří konvence. Dvouletá Lily Beddall právě získala modelingovou smlouvu s velkým britským řetězcem Matalan, který se zaměřuje na módu…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku