Přestaňte posílat nemocné děti do škol, zuří matka. Ukazuje, co se může stát

Maria Jordan MacKeigan z Kanady vzkazuje ostatním rodičům: Přestaňte posílat nemocné děti do škol a školek.
Foto: Boredpanda
Sdílej na facebooku
30. listopadu  2017 
 06:00

Je to začarovaný kruh. Sotva se dítě uzdraví a pošlete ho do školy, přinese za pár dní další nemoc. Jedné mamince z Kanady došla trpělivost. Na sociální síti zveřejnila fotku své holčičky, aby ukázala, co se může stát, když rodiče posílají nemocné děti do škol a školek. Její dcera trpí poruchou imunitního systému a sebemenší infekce jí způsobí vážné problémy. 

"Nechápu, že někteří lidé ohrožují ostatní a zdůvodňují to tím, že mají moc práce," napsala rozhořčená maminka Maria Jordan MacKeigan na sociální síť poté, co ji jeden z rodičů řekl, že je příliš zaneprázdněný na to, aby mohl zůstat doma se svým nemocným dítětem. 

Jenže Mariina dcera Jordan Grace trpí Downovým syndromem a kvůli tomu má slabou imunitu a i sebemenší infekce ji může způsobit vážné potíže, z nichž se dlouhou dostává. "Škola není klub na hlídání dětí," napsala.

"Vaše děti potřebují, abyste je mazlili, milovali a pečovali o jejich zdraví. Když je Jordan Grace nemocná, myslím především na ni samotnou... ale také na ostatní. Nechci, aby moje dítě někoho nakazilo, zvlášť někoho, kdo může skončit v nemocnici, protože jeho tělo nezvládne bojovat s nemocí," tvrdí žena. 

"Když má moje dítě obyčejnou rýmu, může to skončit i takhle," ukázala na fotce. 

Když moje dítě dostane obyčejnou virózu, může skončit i v nemocnici.
Když moje dítě dostane obyčejnou virózu, může skončit i v nemocnici.
Autor: Boredpanda

"Kdyby se lidé zajímali více o ostatní a nejen o sebe, svět by byl daleko lepším místem k životu," myslí si Marie. Někteří rodiče s Marií souhlasí a napsali jí spoustu podpůrných komentářů. "Jsem učitelka v mateřské školce a ležím už devátý den doma s nachlazením. Nepracuji, protože bych mohla nakazit děti. Zároveň nevím, od kterého dítěte jsem se nakazila já, ve školce byly tři děti s kašlem a rýmou a dvě děti měly Downův syndrom. A jejich maminky pravděpodobně neměly práci. Nemocné děti v kolektivu? To opravdu není dobré ani pro ně, ani pro školku," napsala Bethany Ann McGuire. 

"Naprosto souhlasím. Moje dcera má těžké astma a i obyčejná viróza je pro ni závažná. Nemocné děti by měly být doma," dodává další z rodičů,  Nancy Luck Bell.  

Rýma přece tolik nevadí, namítají jiní

Někteří rodiče ale nesouhlasí a namítají, že dětský kolektiv je plný bakterií a nechávat dítě doma s obyčejnou rýmou prostě nelze. S tím, že když je vážněji nemocné, doma ho nechají. "Vždyť to znáte – v sedm ráno vypravíte do školky úplně zdravé děti a ve dvě odpoledne vám volají, že je musíte vyzvednout i kvůli zvracení, horečce a dalším příznakům nemoci," píše například Marian Scholz Steele a popisuje tak situaci, kterou zná spousta rodičů. 

Jak to máte vy? Souhlasíte s Marií nebo dítě s nudlí u nosu klidně mezi děti pošlete? Napište nám do diskuse, váš názor nás zajímá!

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku