Kojila jsem dítě kamarádky. Není na tom nic špatného!

Kojila jsem dítě kamarádky. Není na tom nic špatného!
Nakojila jsem dítě své kamarádky, když potřebovala pohlídat děti.
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
23. dubna  2018 
 06:00

Tahle máma se svěřila s příběhem, za který ji možná někteří odsoudí. Co se stalo? Přítelkyně ji požádala, jestli by mohla pohlídat její dva syny, dvouletého a devítiměsíčního. Problém byl v tom, že ten malý nebyl zvyklý pít mléko z kojenecké lahve. "To nevadí, nakojím ho, jestli nejsi proti," navrhla jí kamarádka. A bylo to! Ani jedna z žen s tím neměla potíž. 

Vlastně to bylo úplně přirozené. Sam Milam má dvě děti, z toho jedno tříleté dítě, které stále kojí. Když se jí kamarádka zeptala, zda by pohlídala její dva syny, souhlasila. Zádrhel byl v tom, že devítiměsíční syn nikdy nepil z kojenecké lahve. "To je v pořádku. Nakojím ho, pokud chceš," navrhla své přítelkyni Sam a trochu se bála, co na to řekne. "Nemám s tím vůbec žádný problém," vyhrkla radostí. 

Sam pevně doufala, že chlapec její mateřské mléko přijme. "Vím, nejsem jeho matka, ale mléko by mohlo chutnat stejně," vysvětluje na serveru Popsugar.com. Pevně doufala, že dítě její prso přijme, vždyť kojí dlouhých sedm let. "K mému překvapení přijal. Ještě víc mě ale udivilo, že usnul, zřejmě se cítil v bezpečí," dodává Sam. 

Když se pro chlapce vrátila matka, čekalo na ni dobře odpočinuté miminko. "Krmila jsem ho, dokud neusnul. Bála jsem se, že nezabere, ale prospal několik hodin," řekla Sam. Přítelkyně byla šťastná, že o jejího syna pečovala s takovou láskou. "To je skvělé! Moc děkuji, že ses o něj starala jako o vlastního," řekla jí. 

Co vy? Nechala byste přítelkyni nakojit vaše dítě? Možná bychom si měli uvědomit jedno. A to to, že kojení je naprosto přirozené. Podle Sam v tom není nic sexuálního nebo nečistého.

Má mrazáky plné mateřského mléka! Denně ho vyprodukuje přes šest litrů:

Pokud vám přijde nepatřičné, že dítě kojí cizí žena, podívejte se do minulosti. Ve středověku a starověku byly kojné úplně běžné. Když žena neměla mléko, pořídila si kojnou, která často i za úplatu krmila svým mateřským mlékem cizí novorozeně. Šlechtičny a urozené dámy obvykle nekojily vůbec, i když mléko měly. Bylo to považováno za společensky nepatřičné. Dámy si také nechtěly ničit postavu.

ČTĚTE TAKÉ: Pořídili byste dítěti kojnou? 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku