15 nejlepších potravin pro děti: Budou díky nim zdravější a chytřejší!

Foto: iStock
Sdílej na facebooku
10. srpna  2015 
 06:00

Jako na potvoru děti nejvíce milují sladkosti, chipsy a další nezdravá jídla. Kdyby záleželo na nich, jedly by jen hranolky, pizzu a těstoviny. Na nás rodičích je ten nejtěžší úkol: vybírat potomkům zdravá a výživná jídla a přesvědčit je, že jsou dobrá a chutná. Tady je 15 superpotravin, které jsou pro vaše děti ideální – obsahují důležité vitaminy a minerály. A troufáme si tvrdit, že jim budou chutnat. Připište je proto na svůj nákupní seznam.

Rachel Beller, odbornice na výživu a čtyřnásobná maminka, poradila serveru parenting.com 15 supervýživných potravin, které byste měli zařadit do jídelníčku vašeho dítěte. Podívejte se, které to jsou, do naší FOTOGALERIE.

Schválně – napadlo by vás, jak skvělé mohou být borůvky, které zrovna teď začínají pořádně zrát? Nebo že byste dětem měli dopřát lososa a taky fazole nebo že vajíčka jsou pro ně vážně důležitá? Tyto doporučené potraviny obsahují dostatek živin, dětem dodají dostatek energie, ale také palivo a výživu pro jejich mozek – mají tak kladný vliv nejen na jejich tělesný, ale také psychický vývoj.  

Jak vybrat snídaňové cereálie pro děti? Podívejte se na naše video:

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: Gabriela Kolinová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy