6 překvapivých věcí, které se stávají, když se velké děti odstěhují. Počítáte s tím?

  • 6 překvapivých věcí, které se stávají, když se velké děti odstěhují. Počítáte s tím?
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    10. února  2020 
     06:00

    Spousta dospělých dětí žije se svými rodiči pod jednou střechou. Někteří studují, jiní už pracují, ale mají tak nízký plat, že jen těžko si mohou pořídit vlastní bydlení. A někdy je to prostě výhodné, bydlet s mámou a tátou. 

    Když vám dospělý potomek najednou sdělí, že se stěhuje jinam a chce bydlet třeba se svými kamarády (nebo přítelkyní), může to být šok. Ve finále to může přinést spoustu překvapení, a to pozitivních i negativních. Která to jsou? 

  • Ušetříte peníze

    Autor: iStock

     

    Možná zpočátku tiše pláčete, když váš syn najednou odejde z domu, a pocit ztráty může být nějaký čas nesnesitelný, ale pak pomine. Když se odstěhoval náš prostřední syn, už po měsíci jsem byla překvapená, kolik peněz se dá ušetřit jen díky tomu, že ubyl jeden člověk v domácnosti. Nemusím tolik vařit, protože je méně strávníků. Nákupy jsou menší a lednička plnější.

     

  • Budete mít víc času sama na sebe

    Autor: iStock

     

    Odchod dítěte z domu či bytu je šance dělat věci, na které jste možná s dětmi zapomínala. Je to impulz k novým začátkům, koníčkům a zálibám, které jste odsouvala. Tím, že ubylo prádla a dalších věcí spojených s fyzickou přítomností dítěte, přibylo víc času na čtení, kreslení, cvičení a kamarádky. Berte to jako výhodu, nikoli jako nevýhodu.

  • Bude více času na partnera

    Autor: iStock

    Když jsou v rodině děti, spousta partnerů dává přednost rodinným aktivitám před těmi partnerskými. Což je samozřejmě špatně, ale je to tak. Najednou budete překvapená, že vám nikdo neběhá přiopilý ve tři hodiny ráno po bytě, když se vrací z mejdanu, neruší vás hlasitým poslechem hudby, kterou nemůžete ani vystát... A vy tak máte jedinečnou šanci znova zapracovat na vztahu s partnerem.

     

  • Někdy bude až moc klidu a nuda

    Autor: iStock

     

    S dětmi, ať malými nebo velkými, je vždycky co dělat. Je s nimi zábava, jindy starost a vy se můžete vzteknout, protože nedělají to, co po nich chcete. Je jedno, že jim je dvacet, když s vámi bydlí, měli by potomci dodržovat základní pravidla pro chod domácnosti. Nikdy nejste úplně v klidu, i když tvrdíte opak. Jenže když pak odejdou z domu, zjistíte, že někdy je toho klidu až moc. Může se připlížit nuda, protože komu máte teď spílat, s kým diskutovat a hádat se, nebo se naopak smát a radovat? I to může být překvapení.

  • Možná budete cítit velký smutek

    Autor: iStock

    I když si stokrát říkáte, že se přece nic neděje, tak když se děti rozhodnou odstěhovat, v okamžiku, kdy se to stane, to na vás dolehne jako těžká kláda. Smutek, melancholie, pocity beznaděje a otázky, co bude dál, jak to zvládnete... Nebojte, zvládnete. A je dobré si smutek nezakazovat, pěkně si to odbrečte a teprve pak začněte znova žít. Vždyť vlastně o nic nejde, není to konec světa, váš syn nebo dcera jen bydlí jinde a vy je můžete kdykoli vidět.

     

  • Když se sejdete, budete se méně hádat

    Autor: iStock

     

    Je to téměř jisté, ale budete asi překvapená tím, že když se se svým dospělým synem nebo dcerou sejdete, nebudete se tolik dohadovat jako třeba předtím. Víte totiž, že čas je vzácný a že se možná další týden nebo dva neuvidíte. Překvapující může taky být, že svého potomka najednou uvidíte jinýma očima a budete na něj pyšná, co všechno dokázal!

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku