Vlastina Svátková ukázala, jak skutečně vypadá její břicho po porodu. Je to naše hrdinka

Vlastina Svátková
Foto: Vlastina Svátková
Sdílej na facebooku
31. října  2017 
 12:00

Herečka Vlastina Svátková Kounická má tři syny a všichni ji obdivují, jak i po třetím porodu vypadá. Teď na to odpověděla prostřednictvím fotky na Instagramu, kde ukázala, jak její břicho vypadá doopravdy. Upozornila tak na poněkud přehnaný kult dokonalosti, který na ženách po porodu, případně po několika porodech, vyžaduje ploché břicho. 

Na Instagramu herečka tento týden zveřejnila fotografii s odhaleným bříškem. Napsala k ní mimo jiné tohle: "4 měsíce po porodu... psali, že jsem rychle zhubla, protože jsem moc nepřibrala... Tohle bych nemohla vyslovit ani opilá, jelikož jsem přibrala nejvíc ze všech těhotenství, tuším tak 21 kilo." Na fotce přitom ukazuje, že její břicho zkrátka ploché ani dokonalé není. 

...
...
Autor: iStock
Věděli jste, že miminko při porodu spolupracuje? 

"Posadit se po porodu a ukázat všem veřejně své břicho chtělo odvahu. Odvahu, kterou jsem v sobě našla jenom díky tomu, že bych si strašně moc přála, abychom my ženy dokázaly změnit pohled na nás. Na dokonalost, která se od nás vyžaduje. Která na nás vyskakuje ze sociálních sítí. Abychom si dovolily být takové, jaké jsme, a všechny, kdo na nás ukazují prstem a smějou se nám, poslaly s klidným srdcem do háje," dodala ještě herečka.

K textu přidala herečka hashtagy jako #zastavmeto #mějmeserády #ženy #takovéjakéjsme #bezretuse #projektJSEM #jsem #jetonanás #bodyafterbaby #bodyafterdelivery. Autorkou fotografie je fotografka Petra Klačková.

 

Za svůj přístup sklidila Vlastina Svátková spoustu pochvalných komentářů a my v redakci se k nim přidáváme. Ukázat téměř bezchybné bříško po prvním, možná druhém porodu, jak to často na sociálních sítích vidíme, totiž není až zase tak neobvyklé. Ale ukázat se v plné kráse i po třech porodech, kdy se tělo nevrací do formy už tak snadno jako dříve, chce odvahu.

Jsme rádi, že tato maminka tří synů – Matyáše, Kryštofa a Adama – se vydala druhou cestou a ukázala, že i ženy, které jsou štíhlé a vypadají v oblečení dokonale, mohou mít povolené bříško a je to naprosto normální. Navíc právě v přirozenosti je ta největší krása.

Podívejte se, jak Vlastina mluví o mateřské svého muže:

Osobně s Vlastinou naprosto souzním. Nejenže mám tři syny stejných jmen jako ona, ale bohužel jsem se také po třetím porodu setkala s rádoby vtipnými komentáři kamarádek, jestli náhodou nečekám čtvrté dítě, protože moje břicho by tomu odpovídalo, ačkoli jinak jsem byla štíhlá. I když mě to občas štvalo a přistihla jsem se, že se často snažím – marně – své povolené břicho zatáhnout, tak jsem kupodivu byla nad věcí. Možná právě díky tomu, že jsem doma už měla tři děti a skvělého muže, který tyto narážky vždy rázně odpálkoval.

Pokud si chcete přečíst, jak Vlastina Kounická Svátková prožívala své třetí těhotenství a jaká je máma, kupte si nejnovější vydání časopisu Maminka, kde s ní najdete celý rozhovor. 

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz/Markéta Novák Matějková
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku