Reese Witherspoon se děsí synovy puberty. "Nejsem na to připravena,“ říká!

Reese Witherspoon se děsí synovy puberty. "Nejsem na to připravena,“ říká!
Reese Whiterspoon
Foto: profimedia
Sdílej na facebooku
26. listopadu  2019 
 06:00

Pamatujete na dokonale ztřeštěnou komedii Pravá blondýnka? Její představitelka, oblíbená americká herečka – dnes už třiačtyřicetiletá – Reese Witherspoon se otevřeně rozpovídala o tom, jak náročné je být mámou dospívajícího teenagera. Čeho se nejvíc bojí?

Běžné každodenní starosti s ratolestmi se nevyhýbají ani slavným hollywoodským kráskám. Sympatická herecká star, držitelka filmového Oscara (získala ho v roce 2005 za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve snímku Walk the Line) a zároveň máma tří dětí Reese Witherspoon promluvila v jedné americké televizní show s až odzbrojující bezradností o tom, že se necítí ani trochu připravena na problémy a změny, které s sebou přináší dospívání čerstvě šestnáctiletého syna Deacona. Přiznává, že má občas obavy a trápí ji nejistota, co by měla, nebo naopak neměla dělat, aby nepokazila vzájemný vztah.

Reese Whiterspoon
Reese Whiterspoon
Autor: profimedia

„Náročné období dospívání jsem prožívala již se starší dcerou Avou, tam jsem si to ale moc nepřipouštěla, vše plynulo spontánně a bez potíží, možná to bylo tím, že je stejně jako já ženou, a lépe jsem tak rozuměla jejím pocitům a emocím. Nebo jsem si to prostě tolik nepřipouštěla, jelikož jsem byla o pár let mladší, nevím… Nyní ale bez přestání bombarduji všechny přátele a známé, kteří mají stejně staré dospívající děti, otázkami jako: Jak dlouho jim večer dovolíte hrát hry na tabletu? Jaká máte doma pravidla ohledně návštěv kamarádů? Zakazujete televizi po desáté večer? Mluvíte s nimi o sexu, nebo spoléháte na to, že se všechno beztak dozvědí ve škole a od zkušenějších kamarádů? Pouštíte je v sobotu večer na diskotéku? Lustrujete jejich přátele? Hodně se učím od jiných matek,“ přiznává Reese.

Jak sama říká, její strachy a úzkosti jsou nejspíš dané tím, že dospívání jejího „chlapečka“ v mladého muže je pro ni zatím zcela neznámou a neprobádanou krajinou. Puberta navíc přináší nové a nečekané emoce, teenageři bývají nevyzpytatelní, citově nevyrovnaní a kvůli rozbouřeným hormonům se u nich střídají nálady jako na houpačce. „Jak na něj? Přísně, nebo naopak přehnaně citlivě? Dát najevo své obavy, nebo o nich pomlčet? Do jaké míry zůstat tolerantní? Trestat? A jak? Podle čeho poznám, kdy se můžu ptát, a kdy naopak raději mlčet? A tak dále,“ říká Reese, která má vedle zmíněného syna Deacona (16) ještě starší dceru Avu (20) a s druhým manželem pak ještě benjamínka Tennesseeho Jamese (7). Vedle mateřské role, herecké profese a producentské činnosti se věnuje také charitě. Je čestnou předsedkyní nadace Avon Foundation, která se zaměřuje na boj proti rakovině prsu, rovněž se aktivně angažuje v rámci hnutí Save the Children (Zachraňte děti).

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku