Dárky s dinosaury: Vykopávky, knížky, kouzelné čtení i oblečení

Dinoaury najdete snad na všem, na co si vzpomenete
Foto: Supermámy
Sdílej na facebooku
29. listopadu  2017 
 06:00

Můj syn nade vše miluje vlaky, ale posledních pár měsíců má vyloženě dinosauří období. Sleduje je ve všech možných dokumentech, čteme o nich, hraje si s jejich figurkami, nosí trička s jejich obrázky. Takže nějací budou i pod stromečkem. Naštěstí bylo z čeho vybírat. 

Když dítě miluje stavebnice, nějakou pravděpodobně dostane, stejně jako když touží po autodráze, vláčkách nebo kuchyňce a kočárku s panenkou. Ale když je fanouškem dinosaurů, bude z čeho vybírat? Sama jsem byla překvapená, jak moc podobného zboží existuje. 

Je pravda, že pokud jde třeba o Lego nebo Playmobil, moc dinosauřích motivů nenajdete, ale stačí se podívat o regál vedle. Mně osobně zaujala třeba dinosauří varianta oblíbené stavebnice Magformers, v dinosauří variantě se dá pořídit i dřevěná vláčkodráha, stehjně jako různé penály a školní batohy.  

Skvělá je také nabídka dinosauřích knížek. Novinkou jako dělanou pod vánoční stromeček je kniha s jednoduchým názvem Dinosauři z edice Kouzelné čtení od Albi určená pro děti od šesti let výše. Pokud nemáte ani nechcete pořizovat elektronickou tužku, bez níž kniha nefunguje, stejně máte z čeho vybírat - další novinkou na trhu je knížka Vše o dinosaurech z výborné řady Už vím proč, kterou u nás vydává Albatros, doporučený věk od čtyř let. 

A pokud si potomek chce vyzkoušet něco z dinosaury na vlatsní kůži, může začít rovnou vykopávkami, kterých je k mání spousta variant, pořídit můžete takjé malou domácí sopku, která dinosaury teprve zaplaví lávou, Tvořivé duše uvítají třeba vybarvovací figurky dinosaurů. 

S dinosaury lze i cestovat, pokud dítěti koupíte dinosauří kufr, stejně jako jsou k mání dinosauří samolepky na zeď do pokojíčku, zaujaly nás také lampy ve tvaru přehistorických tvorů a doporučujeme i lahve na pití a krabičky na svačinu, jakož i společenské hry. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku