Rok v lese: Překvapivě vtipná a chytrá knížka pro batolata a předškoláky

Rok v lese, Emilia Dziubaková, vydal Host, cena 246 korun
Foto: Host
Sdílej na facebooku
1. prosince  2017 
 14:00

Znáte to. Jak dojde na knížku o zvířatech pro nejmenší děti, je to více či méně sladké. Všichni ti tvorové se mají rádi, vlci se přátelí s veverkami, a někdy dokonce i mluví. Na druhé straně jsou faktografické encyklopedie, v nichž zase chybí moment příběhu. Ale pokud máte doma novinku Rok v lese, kterou vydal Host, nic takového vás trápit nemusí. 

Rok v lese, Emilia Dziubaková, vydal Host, cena 246 korun
Rok v lese, Emilia Dziubaková, vydal Host, cena 246 korun
Autor: Host
Víte, jak se v lednu cítí sob, který právě shodil parohy? A jak srna, kterou  honí vlk? A co se asi tak honí hlavou hladovému rysovi? Podívejte se do knížky Rok v lese, tam to všechno je. Přestože je to – s výjimkou úvodní encyklopedické dvoustrany – knížka beze slov. 

Její autorkou je mladá polská výtvarnice Emilia Dziubaková (1982), která svůj nezaměnitelný styl propůjčila už desítkám knih. Teď se sama stala autorkou dětské knihy, která ale baví i nás dospělé, protože je vtipná a vždycky v ní najdeme něco, čeho jsme si předtím nevšimli. Díky nakladatelství Host za její české vydání. 

Rok v lese vypráví měsíc po měsíci, od ledna do prosince, život v lese. Mění se nejen roční období, ale i denní doba a počasí. Už po krátkém prohlížení přijdete na to, že se v obrázcích ukrývá spousta příběhů jednotlivých zvířecích druhů, přičemž se děti (a nakonec i mnozí dospělí) dozvídají něco o jejich zvyklostech, včetně chuťových preferencí. 

Rok v lese, Emilia Dziubaková, vydal Host, cena 246 korun
Rok v lese, Emilia Dziubaková, vydal Host, cena 246 korun
Autor: Host
Podívejte se spolu s dětmi, kdo v noci bdí a ve dne spí. A kdo zaspí celou zimu? Kdo je čistotný a kdo se hrabe v odpadcích? Kdo a jak dlouho se stará o svá mláďata? Kdo je vynikající stavitel? Kdo má nejlepší spižírnu? Kdo si na koho brousí zuby?

Rok v lese podněcuje zvídavost, rozvíjí postřeh, podporuje představivost i logické myšlení. Ale především je skvělou zábavou pro celou rodinu. Máte-li rádi „hledací“ knížky Jaro, Léto, Podzim a Zima od Rotraut Susanne Bernerové, bude vás Rok v lese taky hodně bavit. 

Když už jsme u těch knížek o zvířatech, které vydává Host, podívejte se na upoutávku na další z nich. Jmenuje se Zubr si hledá hnízdo a její autorkou je Oksana Bula. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku