Předvánoční tipy: Divadlo v muzeu, prohlídka na zámku a nové knihkupectví

Viking Vike na vás a hlavně na vaše dětí čeká v Uměleckoprůmyslovém muzeu
Foto: UPM
Sdílej na facebooku
10. prosince  2018 
 13:58

Chcete i s dětmi během adventu  zpomalit? Vezměte je na nějaké předvánoční divadlo. Pravda, všechny slavné a tradiční kusy, které bývají před Vánoci k vidění, jsou nejspíš vyprodané, ale potěší i něco méně nápadného. A zase tak moc to s vánocemi souviset nemusí. Takový tip najdete i v našem článku. 

Už jste viděli výstavu o šatech hany Podolské v pražském Uměleckoprůmyslovém muzeu? Můžete to napravit hned tohle úterý 11. prosince a děti klidně vezměte s sebou. 

Můžete je totiž přímo v muzeu poslat na divadelní představení a v klidu si užít Podolskou nebo další výstavy, případně přednášku o kovových předmětech se značkou Krásná jizba. Otevřeno mají až do 20 hodin. 

Na programu je představení pro děti Viking Vike, začátek v šest večer, více informací ZDE Možná si myslíte, že všichni Vikingové jsou tupí a bezcitní, ale to se fakt mýlíte. Vždycky se najde někdo, kdo je tak trochu jiný. Hraje DDS Ty-já-tr – Zahraj to! (DDM Praha 7)

Před pár dny otevřelo v Praze kousek od Výtoně nové knihkupectví - pod názvem Knihy dětem ho provozuje skvělé nakladatelství Meander, jehož knihy sbírají jedno ocenění za druhým. K jeho zatím poslednímu úspěchu patří zařazení 11 titulů do katalogu Nejlepší knihy dětem 2017/2018.

Největší podíl na tomto číslu má edice MANAMANA, v níž nakladatelství vydává knihy přibližující dětem biblické příběhy. Autoři povedené série - každý příběh vychází v samostatné knížce s ilustracemi mladých výtvarníků - se vyhýbají přílišnému zjednodušení a přitom se snaží o úpravy citlivé a k dětskému čtenáři empatické. Ilustrace s knih edice MANAMANA jsou nyní k vidění na výstavě v ambitu Strahovského kláštera v Praze. 

Zvláštní slabost máme pro zámek na Dobříši. Adventní prohlídky zámecké expozice s tematickou vánoční výzdobou patří na Dobříši k tradičním a také tento rok se na nich návštěvníci seznámí s historií křesťanských svátků, dozvědí se o významu adventu i souvisejících zvycích a prohlédnou si výstavu betlémů. Vůbec poprvé se ale v sobotu 8. prosince uskuteční na nádvoří zámku také vánoční trh.

Probíhají každý adventní víkend až do 22. prosince a v týdnu je možné si prohlídku zarezervovat. Součástí předvánočního programu na zámku Dobříš jsou také dvě aktuální výstavy – v Galerii JCM expozice Šlechta v boji za českou státnost a v předsálí Návštěvního centra výstava k výročí 100 let od vzniku republiky. Více na webu zámku ZDE

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku