Nemá vaše dítě starou duši? Podle těchto signálů poznáte, že je jiné než ostatní!

  • Nemá vaše dítě starou duši? Podle těchto signálů poznáte, že je jiné než ostatní!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    8. července  2019 
     06:00

    Zdá se vám, že se vaše dítě chová jako malý dospělý? Že klade otázky, které nepřísluší jeho věku, nebo má neobvyklé postřehy netypické pro jeho věk? Je vnímavější, tak nějak „hotové“, není spontánní a dětsky naivní, ale rozumné a přemýšlivé? Odborníci na ezoteriku tvrdí, že můžete mít dítě se starou duší, proto nezapadá do své věkové skupiny.

    Dítě, které má starou duši, bývá velmi moudré a intuitivní. Nedělá věci jednoduše, ale složitěji a komplexně. Přemýšlí docela jinak než děti, které jsou s ním stejně staré. Jaké signály vás mohou upozornit na to, že má vaše dítě starou duši?

     

  • Působí jako z jiného světa a jsou rády samy

    Autor: iStock

     

    Máte-li dítě se starou duší, nevíte sice přesně, co s ním je, ale zdá se vám, jako by bylo „cizí“, z jiného světa. Často jsou tyto děti uzavřené do svého vlastního světa a dělají věci podle toho, jak to vnímají a cítí ony samy. Jen těžko dokážete odhadnout, co si myslí a na co myslí. Tyto děti mají také tendenci trávit hodně času samy, nikoli kvůli tomu, že by byly úzkostné či depresivní, ale kvůli tomu, že se ve svém světě cítí pohodlně a nepotřebují se vázat na nikoho dalšího, aby jim poskytl radost či stimulaci.

     

  • Jsou zamyšlené

    Autor: iStock

     

    Zatímco ostatní rodiče chodí se svými potomky kopat do míče, skáčou přes švihadlo, jezdí na kole nebo si hrají na schovávanou, u vašeho dítěte se zdá, že je pořád zasněné a uzavřené do sebe. Vypadá to, že je neustále v jakémsi zamyšleném stavu, kdy je tiše pohlcené ve svém meditativním světě.

  • Nerozumějí si s vrstevníky, ale rozumějí si se staršími lidmi

    Autor: iStock

     

    I když se vaše dítě možná pokouší splynout s dětmi, které jsou stejně staré jako ono, třeba ve školce nebo ve škole, pokud má starou duši, postupně začíná ztrácet zájem o rozhovory i hry s dalšími vrstevníky. Někdy to bohužel může vést k šikaně, zejména ve škole, jindy se takové děti začnou chovat divoce. Děti se starou duší vyhledávají spíše starší lidi, inklinují k přátelství s učiteli a v rodině mají sklon povídat si s důchodci a podobně, protože jim jsou duševně blíž.

     

  • Nechtějí poslouchat autority

    Autor: iStock

     

    Tyhle děti bývají vysoce inteligentní, chytré a velmi vnímavé, proto nejsou tak slepé, pokud jde o poslušnost k autoritám. Instinktivně se cítí být na úrovni dospělých lidí, takže se velmi často dostávají do konfliktu s autoritami. Mnoho požadavků dospělých vnímají jako chybné či nelogické, tudíž je nechtějí plnit. I proto tyto děti neváhají jít do konfliktu či hádky, nebo se jim naopak moudře vyhýbají.

     

  • Jsou velmi zvídavé, odpovědné a nezávislé

    Autor: istock

     

    Děti se starou duší neustále budují své vědomosti a moudrost od mladého věku. Zbožňují otázky a velmi rády je pořád kladou. Hodně čtou, zkoumají svět, experimentují a jejich otázky jsou často velmi překvapivé. Jsou taky velmi stabilní, spolehlivé a odpovědné. Dost často za nimi rodiče chodí pro radu a pomoc. Děti se starou duší mluví, jako by byly o padesát let starší. Možná vám to v sedmi letech připadá jako úsměvné, ale k smíchu to rozhodně není. Akceptujte to a přijměte své dítě takové, jaké je.

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku