Skutečné příběhy dětí: Tohle se stalo vinou rodičů. Nebo ne?

  • Skutečné příběhy dětí: Tohle se stalo vinou rodičů. Nebo ne?
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    3. srpna  2018 
     06:00

    Na Facebooku jsem narazila na příspěvek jedné matky, která se přiznala k tomu, že nedokáže občas dávat na své děti dostatečný pozor, a jim se tak může něco stát. A občas se i něco stane. Oceňuju její odvahu, protože v podobných případech se spousta lidí tváří, že oni by nikdy nic takového nedopustili. A vy? 

  • Víte, kde máte syna?

    Dva za synů Jennifer Campbell
    Dva za synů Jennifer Campbell
    Autor: Facebook/Jennifer Campbell

    Blogerka Jennifer Campbell s manželem vychovává tři děti. Loni zveřejnila na Facebooku přiznání, co všechno už se jejím dětem mohlo stát, protože prostě nezvládá je vždycky všechny uhlídat. Vedle syna, kterého přivedla sousedka až z rušné ulice, sem patří také syn procházející se polonahý venku v minus dvaceti nebo dvouleté batole, které se snažilo v kuchyni na zemi ukrojit kus sýra. Jennifer zároveň vyzvala ostatní rodiče, ať jí napíšou, co si o ní myslí. 

    Její příspěvek už sdílelo přes jedenáct tisíc lidí a zhruba patnáct set jich pod něj napsalo komentář – jak se dalo čekat, část ji podporuje, část píše, že jim by se to nikdy nestalo. 

  • Na odrážedle mezi auty

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Můj nejstarší syn byl coby malý extrémně živé a nevyzpytatelné dítě. Bylo mu rok a půl, když jsem se na dětském hřišti jen na chvilku ohlédla – a vzápětí jsem ho neviděla. Našla jsem ho za hodně dlouhou chvíli až venku na ulici, kde na odrážedle mířil mezi auta. O pár měsíců později jsem ho dala po obědě spát do ložnice, a když jsem tam o deset minut později nahlédla, zrovna se chystal vyklonit z dvojitého okna, které si předtím sám otevřel. Ve čtvrtém patře. Druhorozený si přerazil nos asi půl metru ode mě, když skočil z gauče na dřevěného koně.

    Lidé se jí ptali, jak se žije se třemi malými dětmi. Tak jim to vyfotila!

    Lidé se jí ptali, jak se žije se třemi malými dětmi. Tak jim to vyfotila!

    Jak přežít mateřskou? Není to lehké, jak ukazují snímky, které doma nafotila Janet Gorman. Newyorčanka, profesí výtvarnice a portrétní fotografka,…celý článek

    Od těch dob mám hluboké pochopení pro všechny rodiče, ba i prarodiče, kteří se snaží dávat pozor, aby se dětem nic nestalo, ale přesto to občas nevyjde. Jak se to daří vám? Schválně si přečtěte pár příběhů dalších rodičů.

  • Půl kilometru od domova

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Sama blogerka Jennifer svým statusem narážela na případ, který se stal v Kanadě: dvouletý chlapec se ztratil z dohledu rodičů, a když ho o něco později našli o pouhý půlkilometr dále, byl už mrtvý. Chase Martens spadl do potoka a utopil se. "Nehody se stávají a někdy se jim nedá zabránit," míní Jennifer. Podle ní někdy samozřejmě jde o rodičovské zanedbání, ale často tomu tak není – jen to většinou dopadne dobře a někdy bohužel ne. 

    Dcera unikla díky štěstí: Nenoste děti, když vaříte, varuje popálená matka

    Dcera unikla díky štěstí: Nenoste děti, když vaříte, varuje popálená matka

    Šátky, manduky a další nosítka na děti jsou skvělé vynálezy, které vyhovují miminkům i rodičům. Malé děti uklidňuje blízkost matky nebo otce, rodičům…celý článek

    Sama mám kamarádku, která s rodinou žije na samotě u lesa. Její děti už coby batolata běžně chodí po okolí samy, včetně břehů potoka a hustého křoví, kam bych se bála vypustit i dítě o dost starší. 

  • Historka od ohniště

    Lesní mateřské školy jsou stále oblíbenější, v Praze a okolí se jich nachází přes 40.
    Lesní mateřské školy jsou stále oblíbenější, v Praze a okolí se jich nachází přes 40.
    Autor: Asociace lesních mateřských škol

    "S dětmi na zahradě i na výletech a podobně rádi děláme oheň, někdy něco opékáme, jindy jen pro zahřátí nebo pro radost. Naše děti jsou na to zvyklé, vědí, jak se u ohně chovat, a navíc na ně dáváme pozor. Loni jsme se na to spolehli, a když už jsme oheň v podstatě zhasínali, přestali jsme na ně dávat pozor. Čtyřletý syn najednou ležel oběma dlaněmi v ohništi," líčí Jana. Chlapci se popáleniny naštěstí vyléčily celkem bez následků, ale bezbolestné ani rychlé to nebylo. 

  • Pád ze schodů

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Karolína a její manžel už druhým rokem dokončují rodinný dům, v němž už od loňska bydlí, byť zatím není všechno hotové. Chybí například zábradlí u schodů a nahoře nad nimi je také jen provizorní. "Naše dvě děti jsou naštěstí celkem obratné a opatrné zároveň, ale hlavně to mladší, dvouletého syna, jsme hodně hlídali. Z patra nakonec sletěla pětiletá dcera, která tam tančila a přišlápla si šaty. Skončilo to těžkým otřesem mozku, což si dodneška vyčítám," říká Karolína. 

    Firma si na focení oblečení vybrala holčičku s Downovým syndromem. Lily to jde skvěle!

    Firma si na focení oblečení vybrala holčičku s Downovým syndromem. Lily to jde skvěle!

    Tahle malá holka boří konvence. Dvouletá Lily Beddall právě získala modelingovou smlouvu s velkým britským řetězcem Matalan, který se zaměřuje na módu…celý článek

  • Nečekaná elektrická rána

    Markétin dvouletý syn upadl do šokového stavu, když dostal ránu elektrickým proudem, a to rovnou 380 voltů. Stalo se to na chalupě u babičky. Chalupa nebyla zdaleka tak bezpečná jako městský byt, kde se rodiče nebáli syna nechat víceméně bez většího dozoru. Na chalupě se takhle hodně zranil během půlhodiny po příjezdu, protože se začal pomocí hřebíků dobývat do nechráněné přípojky k míchačce. Obavy doktorů z těžkých vnitřních popálenin se nakonec nepotvrdily, ale byly to podle Markéty hodně hrůzné okamžiky. 

    Věděli byste, jak dát první pomoc dítěti v bezvědomí? 

  • Nadvakrát zlomená noha

    ...
    ...
    Autor: iStock

    "Naše děti jsou po nás sportovci, jezdíme všichni na lyžích, na kole, manžel skáče padákem, já lezu po horách a dcery nemohou být jiné, přidává se už i nejmladší tříletý syn. Loni jsem ho učila jezdit na tříkolce a přecenila jsem jeho možnosti, takže se hodně vysekal. Nebýt helmy, mohlo to být hodně zlé, takhle helma praskla, ale hlavu měl v pořádku, bohužel si však také nadvakrát zlomil nohu, což mi dodneška vyčítá, protože jsem mu slíbila, že kopeček sjede a nic se mu nestane."

  • Jen jsem se otočila

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Dvouletá dcera mé kamarádky spadla z linky a zlomila si obě ruce. "Jen jsem se otočila," řekla mi Klára, o níž vím, že je to jedna z nejskvělejších matek na světě. A taky jedna z nejobětavějších a nejopatrnějších. A že si při vaření na linku dítě neposazujete? Miliony rodičů po celém světě to dělají, protože to může být bezpečnější, než když dítě bez dozoru experimentuje někde po bytě či domě. Jen záleží na tom, co při tom děláte. "Já jsem strouhala sýr, nic horkého, nic ostrého," dodává Klára. 

    První momenty: Nezapomenutelné fotky setkání rodičů s miminky

    První momenty: Nezapomenutelné fotky setkání rodičů s miminky

    Fotografování porodu pěkně zblízka je stále běžnější, především v zámoří. Nebo třeba v Austrálii, kde dvě fotografky přišly s jedním navazujícím projektem.…celý článek

  • Jeli jsme jen sedm set metrů

    Autor: Shutterstock.com

    Tomášova žena se s dětmi vracela z výletu a on jim přijel naproti autem, protože děti už byly unavené. Bohužel doma zapomněl autosedačky, ale řekl si, že za těch sotva sedm set metrů u nich po vesnici se snad nic nestane. 

    Jel opatrně, o děti se bál, ale nemohl počítat s tím, že z boční ulice na něj rychle vyjede auto. Byla to vlastně jednosměrka, vyjet nemělo nikdy nic, ale auto řídil opilý soused, který se snažil dostat z hospody domů a vyhnout se policejní hlídce, která občas stávala na hlavní silnici. 

    Pětileté se nic nestalo, sedmiletá seděla na špatné straně a úraz málem nepřežila. Týden bojovala o život, další půlrok byla v nemocnici. 

    70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

    70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

    Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku