Šteindlere, vždyť vy nic neumíte! Osobnosti vzpomínají na dobré i špatné kantory

Video se připravuje ...
Šteindlere, vždyť vy nic neumíte! Osobnosti vzpomínají na dobré i špatné kantory
VIDEO: GTP CR
Sdílej na facebooku
28. března  2019 
 10:00

Nejdříve velké těšení, pak zklamání. Tak popisuje patnáctka známých lidí střet s realitou, totiž se školou. Naštěstí během následujících let potkali i učitele, kteří pro ně naopak byli požehnáním, ovlivnili je v dobrém, případně je nasměrovali k jejich budoucí profesi. Spot vznikl na podporu ceny pro inspirativní pedagogy – GTP CR. 

Na své učitele vzpomínají ve spotu například moderátor Martin Veselovský, herečka Martha Issová či kardiochirurg Jan Pirk. Vedle pozitivních reakcí zaznamenal spot také vysokou sledovanost – jenom na sociálních sítích ho zhlédlo již přes 160 000 uživatelů. Rekordní je také počet nominací, které veřejnost na cenu Global Teacher Prize CR poslala – od začátku ledna se jich sešlo téměř 700. Všechny informace o soutěži a přihlašování najdete ZDE

Bez ohledu na různorodost věku a profesního zaměření se všichni aktéři spotu shodli na tom, že velké očekávání po příchodu do školy velmi rychle vystřídalo rozčarování. Většina ale přesto během školních let potkala pedagoga, který je dovedl nadchnout, inspirovat, či je dokonce nasměrovat k budoucímu povolání.

Podobnou zkušenost přiznává i autor videa  režisér Stanislav Adámek. „Dodnes vzpomínám na svého učitele na střední škole, který ve mně otevřel do té doby netušené obzory a nasměroval mě k tomu, co dělám nyní. Říkal jsem si, že tuto zkušenost by mohli mít i jiní, ale to, že si na učitele, kteří v jejich životě sehráli zásadní roli, vzpomněla většina účinkujících, mě samotného překvapilo.“

Podle Honzy Dolínka, ředitele organizace EDUin, je skvělé, že veřejnost si začíná stále více uvědomovat důležitost učitelského povolání pro budoucí směřování nás všech. "Pro dosažení jakýchkoliv změn k lepšímu je taková podpora nezbytná," říká. Přijímání nominací bylo uzavřeno 22. března, učitelé se do ceny mohou přihlašovat do konce března.

Sdílej na facebooku
Autor: red
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku