Tohle musíte mít, než začne advent! Andělské zvonění a kalendáře, včetně mluvícího

Andělské zvonění, pamatujete!
Foto: Hugo chodí bos
Sdílej na facebooku
20. listopadu  2019 
 06:00

Pamatujete? Zvonící vánoční stromeček s několika svíčkami neboli andělské zvonění patřil k dětství mnoha z nás. Kdo ho ale chtěl pořídit svým dětem, narazil na to, že se nedal sehnat - s výjimkou bazarových kousků za povážlivě vysokou cenu. To se ale změnilo, takže se už letos může rozeznít i u vás doma. A máme tu i další tipy na něco, co se vyplatí pořídit ještě před vánocemi. 

Vánoce jsou mimo jiné svátky nostalgie, a k té andělské zvonění rozhodně dokáže přispět. Znovuobnovená tradice české výroby a uchování původního designu vás přenese do dětství a a vaši dětem se určitě bude líbit také. 

Andělské zvonění ve zlaté variantě
Andělské zvonění ve zlaté variantě
Autor: Hugo chodí bos
Našli jsme je v nabídce pražského hračkářství Hugo chodí bos, pořídit ho můžete i na jeho e-shopu. Tahle firma se zaměřuje výhradně na české hračky a tak je i nabízené andělské zvonění české provenience. K mání je ve stříbrné nebo zlaté barvě. 

Jednotlivé kovodíly nesou punc z válcoven plechu ve Velkém Šenově, ručně je lisují v Rožmitále pod Třemšínem, kde probíhá i veškerá nástrojařská práce a zároveň kompletace v chráněné dílně zaměstnávající osoby s tělesným postižením. Skleněné perle, řetízek a zvonící korálek pocházejí, jak jinak, z Jablonecka. 

Česká varianta andělského zvonění se původně začala vyrábět někdy v 50.  letech minulého století ve Frýdlantu v Čechách. 

Adventní kalendář z edice Kouzelné čtení Albi je určen pro děti od čtyř let, ale zvládnou ho i mladší
Adventní kalendář z edice Kouzelné čtení Albi je určen pro děti od čtyř let, ale zvládnou ho i mladší
Autor: Albi
Před blížícím se adventem  - letos začíná v neděli 1. prosince - tu máme další příhodný tip, tentokrát od značky Albi. Mluvící Adventní kalendář z edice Kouzelné čtení přehraje nejen koledy, zimní pohádky, básničky, pranostiky, ale také seznámí se zvyky jako je řezání barborek nebo návštěva Mikuláše.

A co víc - každý den na děti čeká zábavný úkol. Potřebujete k němu elektronickou tužku stejné značky, což se vyplatí, pokud už ji máte nebo chcete pokračovat v rozšiřování titulů z edice Kouzelné čtení. Jejich nabídka je každopádně výborná. 

Neblíží se jen advent, ale také nový rok, a do něj nejspíše potřebujete nové kalendáře, pěkně podle svých potřeb a podle nátury. 

Logopedie stále na očích! Kalendář, se kterým už bude správná výslovnost hračka.
Logopedie stále na očích! Kalendář, se kterým už bude správná výslovnost hračka.
Autor: ScrumAge
Nehodil by se vám třeba vám třeba Logopedický kalendář se samolepkami 2020 - najdete v něm více než dvacítku říkanek od zkušených logopedek Jany Havlíkové a Ilony Eichlerové. A k tomu radostně veselé ilustrace Michaely Bergmannové. Uvnitř kalendáře najdete samolepky, které si děti nalepí pokaždé, když cvičí. Vhodné pro děti od dvou let. Koupíte v knihkupectvích Luxor, www.agatinsvet.cz a www.hrackoteka.cz stejně jako další kousky z nakladatelství ScrumAge.

Domácí rodinný plánovač v pomůže zorganizovat rodinný život
Domácí rodinný plánovač v pomůže zorganizovat rodinný život
Autor: ScrumAge
Klasikou je Domácí rodinný kalendář, který u nás v redakci milujeme nehynoucí láskou. Ten na příští rok je již čtrnáctý a potvrzujeme, že díky němu je možné udržet přehled o tom, co kdo a kdy z členů rodiny má za povinnosti a plány.

V kalendáři o rozměrech 25x25 centimetrů Nechybí linoryty Petry Cífkové, praktický plánovač a také zábavná rodinná hra uvnitř. Téma kalendáře? Význačná místa v Česku. Každý člen domácnosti v něm má své políčko, takže máte přehled, kde se kdo nachází a na co určitě nezapomenout.

Rodinný plánovač s ilustracemi Andrey Tachezy
Rodinný plánovač s ilustracemi Andrey Tachezy
Autor: ScrumAge
Krásný je také Rodinný plánovač 2020 s ilustracemi Andrey Tachezy o rozměrech 24x24 centimetrů. S Rodinným plánovačem 2020 vše hravě naplánujete. Každý z rodiny v něm má své své políčko, bez problémů tedy sladíte všechny kroužky, návštěvy, povinnosti i výlety. Rozmarné ilustrace to také usnadňují. 

 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku