Pozor, je tu Obří obleva! A věděli jste, že pštros neumí couvat?

Tyhle tři novinky od Albatrosu nás dost baví
Foto: Supermámy.cz
Sdílej na facebooku
7. listopadu  2019 
 15:19

Neumím si ani představit, že by mé děti vyrůstaly bez knížek. Taky jim to nehrozí. Knížky doma milujeme a s radostí vždycky otvíráme nějakou novou. Asi nejpopulárnější jsou ty o zvířatech. Teď zrovna proto ležíme ve dvou novinkách od Albatrosu, k nimž jsme si přibrali třetí o architektuře. 

Věděli jste, že chobotnice má tři srdce? Že pštros neumí couvat? Že včely nikdy nespí? Nebo že se tučňáci smějou, když je někdo lechtá? Tato a mnohá další fascinující fakta ze zvířecí říše podaná s vtipem a lehkostí najdete v bohatě ilustrované knížce od populární švédské umělkyně Maji Säfström nazvané Ilustrovaný atlas neobyčejných faktů

Věděli jste, co všechno ve skutešnosti dělají mouchy?
Věděli jste, co všechno ve skutešnosti dělají mouchy?
Autor: Supermámy.cz
Je to knížka příjemně malého formátu, která se dá hodit i do batohu na výlet nebo číst třeba v čekárně u lékaře. Ačkoli číst... Textu tam zase tolik není – nadšenci do encyklopedických fakt musí sáhnout po něčem jiném. Což vůbec není na závadu. 

Informace v knížce jsou mimořádně zajímavé a vedou k tomu, že vás děti zavalí dalšími otázkami, což je možná náročné, ale vlastně moc hezké. Navíc je knížka moc povedená po grafické i výtvarné stránce. Doufáme, že Albatros vydá i dvě pokračování od stejné autorky, jedno o  pravěkých tvorech, druhé o zvířecích mláďatech.

Obři obleva, Jack Tite
Obři obleva, Jack Tite
Autor: Albatros
Úspěch na první dobrou slavila další novinka, kterou je Obří obleva. Tohle už je trochu složitější čtení, které uspokojí i ledajakého školáka, který toho už o době ledové hodně  ví. A třeba si myslí, že už ho v tomto směru nemůže nic překvapit – jednoho takového mám doma. Osmiletý Bart už nicméně uznal, že v Obří oblevě se rozhodně píše dost věcí, o kterých neměl tušení. 

Díky knížce se můžete vydat na cestu po jednotlivých kontinentech pravěké Země a tváří v tvář se setkat s podivnými, úžasnými a obřími tvory doby ledové. Objevíte lenochody velké jako žirafy, pásovce velikosti auta a bobry převyšující medvědy, chybět nebudou ani první předci lidí. Bonusem jsou rozkládací strany. 

Obří obleva není jediná nová zvířecí encyklopedie, kterou Albatros v poslední době vydal. Na další se můžete podívat v následujícím videu:

S trochou váhání byla u nás doma přijata knížka Z chýší do mrakodrapů od Christine Paxmann. "Cože, něco o domech? To nás asi nebude bavit, mami." Ale baví. Tedy hlavně našeho školáka, předškolačka je na tuhle knížku představující dětem dějiny architektury ještě malá. 

Z chýší do mrakodrapů, Christine Paxmann
Z chýší do mrakodrapů, Christine Paxmann
Autor: Albatros
Je to přesně ten typ knihy, který si můžete číst spolu s potomky. Jednak se tu i vy můžete dozvědět něco nového, jednak tak děti spíše zaujmete, než když jim jen knížku dáte. My jsme si popisované stavby například zároveň hledali na internetu, což ze čtení vytvořilo záležitost v podstatě interaktivní. 

Kniha představuje ty nejdůležitější milníky v dějinách stavitelství a architektury – od prastarých hliněných chatrčí až po stavby supermoderních mrakodrapů. Prohlédnete si obrázky nejvýznamnějších budov a dočtete se o tom, co je činí tak důležitými, a dozvíte se  spoustu nového o kulturách a lidech, kteří stavby postavili.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku