Vezměte děti do muzea nebo na balet! Navíc tip na skvělou výletní aplikaci

Video se připravuje ...
Díky aplikaci Skryté příběhy budou vaše děti výlety skutečně bavit
Foto: skrytepribehy.cz
Sdílej na facebooku
3. června  2019 
 06:00

Chtěli byste vzít děti na balet, ale bojíte se, že klasické představení ve velkém divadle nezvládnou? Teď to můžete vyzkoušet v rámci Letních slavností staré hudby, dětské lístky na Balet o kávě do 7. června navíc seženete za poloviční cenu. Máme pro vás i další tipy – osvědčenou Muzejní noc a mobilní aplikaci, díky níž začnou rodinné výlety zase bavit i velké děti. 

Už jste viděli někdy tančit kávovou konvičku, cukřenku nebo kávová zrnka? Že ne? Pak si nenechte ujít představení Balet o kávě, je postaveno na tanečních suitách a kávové kantátě Johanna Sebastiana Bacha. Rozverné představení pro velké i malé bez rozdílu věku, v němž ožije kompletní kávový servis, uvedou 17. července v Divadle ABC Letní slavnosti staré hudby.

V úchvatných kostýmech ve stylu míšeňského porcelánu se představí polský baletní soubor Cracovia Danza za doprovodu souboru Collegium Marianum pod vedením flétnistky Jany Semerádové. Pěveckých partů se ujmou Patricia Janečková a Jaromír Nosek.

U příležitosti svých letošních 20. narozenin a na oslavu Dne dětí navíc pořadatelé připravili pro návštěvníky také malý dárek – slevu na vstupenky pro děti do 15 let ve výši 50 procent! Lístky za poloviční cenu je možné koupit až do 7. 6., sleva je dostupná v rezervačním systému po výběru sedadel v sále. 

Už nejbližší víkend, konkrétně v sobotu 8. června, můžete s potomky vyrazit na Muzejní noc. Nás zaujala například nabídka zámku Kačina, který zároveň zve na Víkend otevřených zahrad. 

V jednu odpoledne se otevřou brány zámeckého parku, v něm budou probíhat komentované procházky a ve večerních a nočních hodinách pak speciální prohlídky interiérů a výstav i oblíbená videomappingová show na fasádě zámku. Více ZDE 

Zámek Kačina spadá pod pražské Národní zemědělské muzeum, zde Muzejní noc vypukne také. I letos tu čeká účastníky této noci doprovodný program – promítání filmů, koncert a občerstvení na muzejním dvorku, workshopy pro děti či výhled ze střechy na noční Prahu. Podrobnosti TADY

Oblíbená Muzejní noc probíhá i jinde – například Muzeum hlavního města Prahy otevře zdarma 8. června čtyři své objekty: hlavní budovu muzea na Florenci, Podskalskou celnici na Výtoni, Novomlýnskou vodárenskou věž a Zámecký areál Ctěnice.

Hra, která pobaví i dospělé

Znáte Skryté příběhy? Přinášejí nespočet tipů na rodinný výlet, dobrodružství v přírodě, zábavné dějiny, kvízy, putování časem – a to vše v jediné mobilní hře. Berte ji jako splněný sen rodičů, kteří marně hledají způsob, jak ratolesti dostat od věčného vysedávání u počítače či tabletu ven, do přírody. 

Mobilní geolokační hra Skryté příběhy promění každý rodinný výlet v neobyčejné dobrodružství. Poznávání zajímavých míst a historie se rázem stane  zábavnou výzvou. A cestování v čase? Žádný problém!

Hra je určena primárně dětem od 6 do 13 let, ale zaručeně pobaví i dospělé. Vždyť kdo by nechtěl vstoupit do historie a v pravou chvíli pomoci velkým osobnostem i malým postavám českých dějin? Průvodcem Skrytými příběhy je malý mimozemšťan To-to promlouvající hlasem herečky Valérie Zawadské. „Vždy mne fascinovalo, kolik je v našich dějinách zajímavých osudů a příběhů, a proto jsem moc ráda, že mohu pomoct projektu, který tyto příběhy zprostředkuje dětem," dodává. Samozřejmě nechybí ani padouch – Timor Temnonoš, který v lidech probouzí slabost a strach.

Stačí si zdarma stáhnout aplikaci do chytrého telefonu s OS Android nebo iOS, zaregistrovat se do hry a vybrat si jednu z mnoha lákavých tras a příběhů. Tak třeba v Mostě je třeba zachránit slavného mága Edwarda Kellyho, který je na zdejším hradě ve vězení, ve Františkových Lázních zubař Švec unáší vlak, aby mohl utéct před komunistickou šikanou za hranice, v Hukvaldech vyřešíte první autohavárii na našem území. Podrobnosti o hře ZDE na webu. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku