5 tipů na vánoční dárky: Hračky, které baví i vzdělávají

5 tipů na vánoční dárky: Hračky, které baví i vzdělávají
Foto: Unsplash.com
Sdílej na facebooku
25. listopadu  2019 
 00:00
Prezentace klienta

Vánoce se pomalu blíží a právě teď je vhodná doba na pořízení dárků. Včasným nákupem se totiž vyhnete dlouhým frontám v obchodech i na poště, a navíc stihnete vše pěkně zabalit. Dostatek času vám také zajistí možnost se nad dárky pořádně zamyslet a vybrat jejich nejvhodnější varianty. A právě nákup hraček pro děti by se rozhodně neměl podcenit.

Většina rodičů se shodne, že hračky jsou pro správný rozvoj dítěte velice důležité, a to v každém věku. Ale vybrat takovou hračku může být při současné nabídce stále těžším úkolem. Proto jsme připravili pár tipů, podle kterých se můžete řídit a které vám dodají inspiraci.

Hračky jsou nedílnou součástí dětského světa. Díky nim se děti hrou učí a formují svoji osobnost. I když trendy se každý rok mění, jako nejlepší dětské společníky stále označují interaktivní hračky. Ty totiž umí děti zabavit, ale také napomáhají k rozvíjení smyslů a procvičení jemné motoriky. A aby dítě mělo z dárku radost, je nutné, aby v něm hračka vzbudila zájem. Zde jsou tipy na dárky, se kterými letos nešlápnete vedle.

1. Pravda nebo lež

Při hraní hry Pravda nebo lež budete potřebovat rychlost, dobrý odhad a také vědomosti. Stačí si určit barvu, za kterou chcete hrát a správně odpovědět na otázky, které vám bude pokládat hlasový průvodce. Prostě snadná, svižná a zábavná hra pro celou rodinu. Hra je navíc skladná, takže ji můžete snadno převážet a užít si tak legraci prakticky kdekoliv. Cílem této hry je nasbírat více bodů než soupeř. Pokud tedy na otázku odpovíte správně, získáte cenné body, pokud bude odpověď chybná, o body přijdete. V této hře je připraveno celkem 1000 otázek.

Věk od 8 let

2 - 5  hráčů

2. Znáš to?

Roztočte mozkové závity na plné obrátky! Ve hře Znáš to na vás čeká 400 audio otázek z české i světové kultury, hudby, filmu, známých osobností i ze světa zvířat. Pokud stihnete zmáčknout své tlačítko jako první, můžete zkusit odpovídat a získat body. Procvičte si postřeh, rychlé myšlení, zjistěte spoustu nových informací a užijte si super zábavu. Znáš to má dokonce dvě úrovně hraní: 8+ a 15+. Zahrát si tak můžete spolu s dětmi, nebo se výborně pobavit třeba s přáteli při Silvestrovských párty.

Věk od 8 let

2 - 5  hráčů

3. Šílený profesor

Šílený profesor má za úkol jediné - a to rozšířit slovní zásobu u dětí i dospělých. Vyberte si až 500 různých témat a říkejte slova, která s ním souvisí. Úkolem je správně odpovědět a stisknout profesorovu hlavu. Tím předáte pomyslenou štafetu vašemu spoluhráči. Takto se střdají všichni, kteří jsou do hry zapojeni. Pokud vám dojdou nápady nebo odpovíte špatně, dostanente trestnou nulu daným tématem, odpovíd všichni hráči postupně, pokud už nevíš, vezmeš si trestnou nulu. Hráč, který má nejméně trestných nul vyhrává.

Věk od 8 let

2 - 5  hráčů

4. Magic Jinn

Kouzelný Magic Jinn vždy uhádne, na co zrovna myslíte. Nevěříte? Není nic jednoduššího, než to vyzkoušet na vlastní kůži. Stačí mu stisknout nos a vybrat dané téma - například zvířata, oblečení, sport, ovoce a zelenina. Na začátku hry si dítě pomyslí na konkrétní objekt. Jinn se otázkami, na které dítě odpovídá pouze ano ne nebo nevím, dopátrá až k věci, na které si myslelo.

Věk od 5 let

1 hráč

5. Gimme five!

Gimme five! je skvělá hra pro celou rodinu. Stačí jen umístit ruku a balíček karet doprostřed stolu před hráče a zábava může začít. Přečtěte kartu a plácněte ruku, která v tom okamžiku začne jezdit po stole a rozptyluje všechny hráče. Kdo bude nejrychlejší a bude znát odpověď 5 věcí/předmětů na dané téma. Hráč, který první chytil ruku, má na odpověď pouhých 10 sekund. Vyhrává ten, kdo získal nejvíce karet.

Věk od 6 let

2 – 10 hráčů

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku