Jablko je skrytý poklad, který naleznete na každé zahradě!

Foto: Manufaktura
Sdílej na facebooku
12. září  2016 
 00:00
Prezentace klienta

Jablka jsou považována v našich krajích za jedno z nejběžnějších druhů ovoce. Od jara až do podzimu se s ním setkáváme v našich sadech a zahrádkách. Jaké jsou ale jeho opravdové účinky na naše zdraví a krásu?


Symbol přitažlivosti
Již od dob řecké mytologie patří jablko k symbolům ženské přitažlivosti, lásky a plodnosti. Z křesťanství známe toto ovoce jako symbol hříchu, kterému podlehli Adam a Eva. Proto také lidé odjakživa věřili v jeho magickou moc. I k našim nejznámějším svátkům Vánocům patří tradice rozkrajování jablíček.

Zdroj vitaminů
Energeticky nejsou vydatná, obsahují vysoké procento vody a řadu cenných látek. Zvláštností tohoto ovoce je schopnost regulovat chod celé řady tělesných orgánů. Především posilují imunitní systém, krevní oběh, srdce, cévy a stabilizují hladinu cukru v krvi. Nejbohatším zdrojem jablka je slupka. Obsahuje železo, fosfor, draslík, hořčík, vápník, vitamin C, karoten, nenasycené mastné kyseliny a vlákninu. Značný podíl draslíku zajišťuje správnou funkci ledvin a činnost svalů.

Autor: Manufaktura


Nechejte svoji pleť hýčkat od hlavy až k patě
Přírodní cenné jablečné výtažky v kosmetických produktech jsou nepostradatelných pomocníkem k dokonalé pleti. Extrakt z jablečné dužiny, bohatý na antioxidanty, minerály a vitamíny, napomáhá hydrataci, zvláčnění a ochraně pokožky. Cenný olej lisovaný z jablečných jadérek podporuje regeneraci a výživu pokožky.

Značka Manufaktura proto nyní přichází s limitovanou edicí JABLKO, která vám zpříjemní chladné podzimní a zimní měsíce. A vůně červených jablíček a skořice dokonale navodí tu správnou atmosféru.

Autor: Manufaktura

Jemný zvláčňující sprchový gel s přírodním jablečným výtažkem a panthenolem  215 ml, cena: 139 Kč

Jemný sprchový gel s cennými přírodními ingrediencemi zpříjemní každé vaše sprchování sladce hřejivou nostalgickou vůní červených jablíček se špetkou skořice. Rostlinné výtažky z jablek, pšenice a oliv napomohou hydrataci a zvláčnění vaší pokožky. Ovesný beta-glukan spolu s panthenolem přispívají k její regeneraci a ochraně.

Autor: Manufaktura

Intenzivní regenerační krém na ruce s jablečným a makadamiovým olejem 100 ml, cena: 149 Kč

Studené podzimní a zimní měsíce pleti ani pokožce rukou příliš neprospívají – často bývá vysušená a přecitlivělá. Intenzivní krém pro hebké a hladké ruce proto dodává namáhané pokožce potřebnou vlhkost, výživu a ochranu a při pravidelné aplikaci napomáhá předcházet jejímu stárnutí. Unikátní receptura obsahuje regenerační olej z jablečných jadérek a ovesný beta-glukan, hydratační makadamový a hroznový olej, zklidňující panthenol, zvláčňující rostlinný glycerin a bambucké máslo.  

Autor: Manufaktura

Regenerační rostlinný balzám na rty s jablečným a arganovým olejem 4,2 g, cena: 109 Kč

Přírodní balzám na rty s regeneračním a hydratačním jablečným a avokádovým olejem, omlazujícím arganovým olejem, výživným bambuckým máslem, včelím voskem a vitamínem E je ideální péčí pro rty během chladných a sychravých měsíců, kdy je pleť a pokožka vysušená a přecitlivělá. Jedinečná přírodní receptura bez obsahu barviv, ropných derivátů, silikonů a konzervantů zjemňuje, regeneruje, hydratuje a vyživuje rty a chrání je před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí. Hřejivá vůně červených jablíček zanechá Vaše rty příjemně provoněné.

Autor: Manufaktura

Poctivý jablečný sirup s karamelem a skořicí  250 ml, cena: 139 Kč

Jak praví stará lidová moudrost: „Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí.“ Toto tradiční české ovoce je bohaté na vitamíny, minerály, antioxidanty a vlákninu a pyšní se mnoha příznivými účinky na organismus. Poctivý sirup (podíl ovocné složky 100%) Vás nadchne jedinečnou plnou chutí přírodní jablečné šťávy a jablečného pyré, lahodného karamelu a aromatické skořice. Neobsahuje umělá barviva a sladidla a je vyráběn studenou cestou - tj. není pasterován, díky čemuž si dokáže zachovat veškeré hodnotné látky.

Autor: Manufaktura

Náš tip: Zažeňte zimu s horkým jablkem. Zalijte jablečný sirup horkou vodou, ideálně v poměru 1:8, a případně dochuťte dle vlastní chuti. Fantazii se meze nekladou - skvěle bude chutnat např. s citrónem či hřebíčkem. Milovníci horkých alkoholických nápojů zajisté ocení kombinaci s rumem či calvadosem.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy