Pomoc! Porodila jsem a pořád vypadám jako těhotná

Pomoc! Porodila jsem a pořád vypadám jako těhotná
Foto: Aesthevita
Sdílej na facebooku
6. srpna  2019 
 00:00
Prezentace klienta

Možná už je to několik dlouhých měsíců, co jste porodila svého drobečka, jenomže vám se stále nedaří dostat zpátky na svou původní váhu. Říkáte si, v čem by mohl být háček? Nebojte se, máme pro vás několik rad, které vám pomohou dostat se znovu do formy.

Roli hraje i genetika

V první řadě na sebe nebuďte tvrdá a nemějte přehnaná očekávání. Ano, jsou ženy, které porodí a už během šestinedělí vypadají stejně jako před otěhotněním. Máme pro vás jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Ta dobrá je, že těchto žen je minimum, takže v tom rozhodně nejste sama a ta špatná, že v tomto případě hraje velkou roli genetika nebo elasticita kůže. Tělo se 9 měsíců přizpůsobovalo rostoucímu miminku, tak po něm nechtějte zázraky a dejte mu na vzpamatování se alespoň jeden rok.

CORE, to je oč tu běží

Pokud jste během porodu nepodstoupila císařský řez, pak můžete se cvičením začít klidně už během šestinedělí, ale opatrně. Začněte kupříkladu fyzioterapeutickou jógou, nikoli kruhovým tréninkem. Ženy mají často po těhotenství rozestoupenou břišní stěnu, kterou je třeba dát opět k sobě. K tomu vám ale nepomohou sedy lehy ani jiné drastické cviky na břicho. V ideálním případě investujte peníze a navštivte fyzioterapeuta, který vás naučí správně cvičit s hlubokým stabilizačním systémem. Díky tomu posílíte hluboké břišní svaly a dostanete se opět do formy.

Jak se zbavit převisu na břiše jednou pro vždy?

Na svou vysněnou váhu jste se sice dostala, ale na břiše vám zůstal nehezký převis? S tímto estetickým problémem vám pomůže už jedině návštěva chirurga, který vám jej odstraní. Pokud máte ještě k tomu rozestoupenou břišní stěnu, pak s vámi lékař probere i možnost plastiky břicha. Během abdominoplastiky vám chirurg břišní stěnu sešije k sobě, čímž ji zpevní a vy se opět budete těšit z dokonalého těla. Pozitivním vedlejším efektem je mimo jiné také to, že vás přestanou bolet záda.

Kojte a choďte na dlouhé procházky

Co ještě můžete udělat pro to, aby šla poporodní kila dolů? Samozřejmostí je vyvážená strava, a to především v případě, že své dítko kojíte. Navíc je prokázáno, že ženy, které kojí, se rychleji a snáz dostanou na svou původní váhu. Účinným pohybem pro ztrátu kilogramů je mimo jiné obyčejná chůze, proto do svého harmonogramu zahrňte i dlouhé procházky.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku