Jak se dostat po porodu zpátky do formy?

Foto: Asklepion
Sdílej na facebooku
19. ledna  2017 
 00:00
Prezentace klienta

Dají se vůbec následky těhotenství, porodu a kojení vrátit do původního stavu? Zeptali jsme se v klinice Asklepion, kde se věnují neinvazivním úpravám ženského genitálu po porodu, plastickým operacím břicha i prsou nebo třeba léčbě celulitidy. A dostali jsme hned 5 důkazů, že po porodu může být vše ještě lepší než dřív.

1.      Jde napravit povolení pochvy po porodu? Ano! A bez operace.

Vy i váš partner při sexu cítíte, zejména po opakovaných porodech, že je vaše vagína příliš „velká“. Hůře tak můžete oba dosáhnout vyvrcholení, prožitek také už není takový jako dříve. Vhodné je určitě pravidelně posilovat pánevní dno speciálními cviky, které vám jistě doporučí váš gynekolog. Pokud ale cvičení nepomáhá, je tu řešení v podobě laserového ošetření G-set. Při něm lékařka v Asklepionu zavede do pochvy speciální laserovou koncovku a prohřívá vaginu zevnitř. Působením tepla na tkáň dojde ke stažení, tím se pochva zúží a zpevní. Opět nic nebolí, není třeba dávat žádnou anestezii, a když je po všem, odcházíte okamžitě domů. Výsledek je možné pocítit už po pár dnech.

2.      Co s jizvou po nástřihu? Vyhladit.

Nástřih hráze (epiziotomie) se při porodu provádí jako prevence poranění při průchodu dítěte porodními cestami. Není nutné ji dělat vždy. Někdy se zhojí prakticky neznatelně, některým ženám se ale může vytvořit nevzhledná, vystouplá jizva. Její vzhled umí v Asklepionu upravit zcela bezbolestným ošetření Protége Intima. Přístroj Protégé IntimaTM využívá působení radiofrekvenční energie a ultrazvuku. Díky intenzivnímu ohřevu všech vrstev tkáně v ošetřované oblasti dochází k zlepšení vzhledu jizvy, jejímu změkčení a vyhlazení. Ošetření je vhodné několikrát zopakovat podle doporučení, ale vůbec nebolí ani není nepříjemné. Protégé Intima si poradí i s drobnými asymetriemi stydkých pysků a zlepšením jejich vzhledu.

3.      Jak získat zpátky svoje tělo?

Na současném trhu je jen jedna liposukce, která kromě toho, že odsaje tukové polštáře, a tím zformuje a zeštíhlí postavu, viditelně vypne a vyhladí kůži nad odsávanou oblastí. Je skvělým řešením pro ty, kteří se chtějí kromě celulitidy zbavit i přebytečných centimetrů. O jakém zázraku to mluvíme? O radiofrekvenční liposukci BodyTite, kterou používají plastičtí chirurgové v Asklepionu. Jak to funguje? Zatímco vám chirurg z podkoží odsává drobnou jemnou kanylou tuk, po povrchu jede hlavice vysílající radiofrekvenční proud. Ten prohřívá tukově buňky a způsobuje lipolýzu, tedy rozpad tuku. Kromě vyhlazení kůže a celulitidy BodyTite urychlí rekonvalescenci a dokonce zmírňuje pooperační bolesti. Pokud chcete do léta stihnout liposukci, není lepší volba než právě BodyTite.

4.      Musím kvůli inkontinenci po porodu na operaci? Ne, pomůže laser.

S únikem moči se porodu setká téměř každá druhá žena. Je způsoben povolením pánevního dna, kvůli kterému ztratí močový měchýř dostatečnou oporu. Při zátěži a tlaku (neboli stresu), například při kýchnutí nebo smíchu, pak může dojít k uvolnění nepatrného množství moči. Je to nepříjemné, stydíme se za to a navíc jde stále, obzvlášť mezi mladšími ženami, o jisté tabu. Zbytečně. Jednoduché řešení přináší opět laserové ošetření G-set, tentokrát ovšem dermatologové v Asklepionu použijí speciální koncovku IncontiLase. Ta zpevní poševní tkáň a nastartuje znovu tvorbu fibroblastů. Díky tomu se obnoví opora močového měchýře a obnoví se původní funkce močových cest. Klientky, které ošetření v Asklepionu podstoupily, si pochvalují okamžitý pocit jistoty ihned, jakmile se postavily z ošetřovacího lehátka. K výkonu vám stačí aktuální vyšetření od vašeho gynekologa. Obejdete se bez anestezie a ani po návštěvě v Asklepionu vás nečekají žádná omezení

5.      Prsa po kojení – kapitola sama pro sebe

Ženy nechtějí vždy jen větší prsa, ale chtějí je mít hlavně krásnější, to uvádí v průzkumech víc než 70 % z dotázaných. Pro někoho to znamená menší, pro jiného lépe tvarovaná, pro další ženy a dívky je cestou ke spokojenosti vyřešení asymetrie. Kvalitní plastický chirurg by měl vždy najít vždy to nejoptimálnější řešení s minimem jizev a následných komplikací. V Asklepionu si můžete svá nová prsa prohlédnout a naplánovat s chirurgem již při první konzultaci. Používají totiž 3D vizualizaci Vectra, takže si můžete výsledek perfektně naplánovat a lépe představit.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy