Jak na strie na prsou? 7+1 otázek a odpovědí

Jak na strie na prsou? 7+1 otázek a odpovědí
Foto: Asklepion
Sdílej na facebooku
17. listopadu  2016 
 00:00
Prezentace klienta

Strie na prsou se mohou objevit v těhotenství, v době kojení, ale třeba i během rychlého přibrání na váze. Proč se vám udělají a kamarádce ne? Dají se vyhladit a kdy s tím začít? Zeptali jsme se dermatologů kliniky Asklepion.

1. Proč je já mám a ona ne?

Vznik strií je způsoben ztenčením spodní vrstvy kůže a ztrátou její elasticity. Každá máme trochu jinou kvalitu svazků kolagenových a elastinových vláken a ta pak reagují na náhlé roztažení pokožky různě. Někomu se mohou dokonce strie udělat i při posilování. Obecně se strie objeví až u 90 % těhotných.

2. Proč je mám všude?

Strie se nejčastěji objeví na břiše a prsou, ale pokud k nim máte sklon, svou roli může hrát i dědičnost, mohou se vám vytvořit i na bocích, stehnech, hýždích, ale třeba i na horních částech paží a dokonce i v obličeji. Se striemi se v životě setká i 40 % mužů.

3. Proč vypadají strie různě?

Čerstvé strie jsou ploché růžové prasklinky, ztenčená kůže, která někdy může svědit. Tyto pajizévky se postupně ještě rozšíří a vyblednou. Povrch strií může být vrásčitý. Staré strie jsou bílé prohlubně zformované do skupin ve směru napínání kůže.

Autor: Asklepion

4. Nemůžou zmizet samy?

Jak už jsme si řekli, strie se mohou svým vzhledem dost lišit. Mají různé odstíny, ale také velikost. Obvykle jsou několik centimetrů dlouhé a 1-10 mm široké. Nejnápadnější jsou strie způsobené vlivem užívání steroidů. Čím výraznější samozřejmě jsou, tím je šance na vymizení menší. Ale drobnější strie postupně mohou téměř vymizet, podobně jako některé jizvy na povrchu kůže.

5. Jak předejít striím?

Vzniku strií lze poměrně účinné předcházet. Jako zásadní prevenci doporučují dermatologové kliniky Asklepion např. pravidelné ošetřování pokožky speciálními krémy. Pomáhají kůži rychleji růst a tím odolávat prasknutí. Preventivně působí i nejrůznější kosmetické tělové programy, které jsou zaměřeny na zvýšení pružnosti a odolnosti kůže.

6. Kdy začít s léčbou strií?

Když už si všimnete, že se vám strie začínají tvořit, neodkládejte návštěvu dobře vybaveného lasercentra, kde mají s léčbou strií bohaté zkušenosti. Ošetření lasery a radiofrekvencí je totiž to jediné, co na už vytvořené strie opravdu platí. Lepší jsou výsledky odstraňování strií, když přijdete s ještě červenými, čerstvými pajizévkami.

7. Jak se dají strie odstranit?

Počítejte s tím, že jedno ošetření stačit nebude. Opakované laserové výkony ale pomohou tomu, aby strie rychleji zbělely a nebyly červené, hluboké a vrásčité. Výhodou dobře vybaveného lasercentra je, že kombinují hned několik laserů a technologií, a tak dosáhnou maximálně možného efektu.

Autor: Asklepion

V Asklepionu používají na červené strie laser Vbeam, dále pak frakční CO2 laser a radiofrekvenci eMatrix. Vše kombinují s vhodnými kosmetickými přístroji, které zlepšují stav kůže masážemi.

TIP: Podívejte se, jak umí strie odstranit profesionálové.

8. Jak na získat zpět krásná prsa po kojení?

Těhotenství a kojení se na našich prsou projeví nejen vznikem strií. Pokud vás trápí příliš malá nebo naopak velká a neforemná prsa či nehezké bradavky, řešení má plastická chirurgie. Neváhejte domluvit si konzultaci u plastického chirurga.

Úpravy prsou to nejsou jen nepřirozené tvary a velikosti z magazínů pro pány. Nebudete věřit, jak se vám zvýší sebevědomí například po modelaci (mammaplastice). A vrátit sebedůvěru my matky často potřebujeme.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku